Iğdır'da İlk Karpuz Hasadı Başladı
Iğdır'da, tarımsal üretim açısından önemli bir dönem başladı. Oba köyündeki üretim alanında ilk karpuz hasadı gerçekleştirildi. Vali Ercan Turan, Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede, İl Jandarma Komutanı Albay Nihat Özkök, İl Emniyet Müdürü Niyazi Turgay ve İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Tingiş'in katılımıyla yapılan törenle hasat başladı.
Yerli Tohumların Önemi
Iğdır, sahip olduğu coğrafi yapısı ve iklimi sayesinde çeşitli meyve ve sebzelerin yetiştirilebildiği bir bölge olarak dikkat çekiyor. Iğdır karpuzu, kendine özgü aromasıyla da biliniyor ve bu yıl toplam 955 bin metrekare alanda üretiliyor.
Vali Ercan Turan'ın Açıklamaları
Hasat töreninde konuşan Vali Ercan Turan, geçen yıl ile kıyaslandığında Adana ile aralarında bir haftalık fark oluşmasının önemli bir avantaj olduğuna vurgu yaptı. Turan, yerli tohumların ön plana çıkarıldığını ve üretim niteliği ile niceliğinin her yıl arttığını belirtti. Ayrıca, üreticilere destek olma görevlerinin altını çizdi:
"Türkiye Yüzyılı, üretimin ve üreticinin yüzyılı." diyen Cumhurbaşkanı'nın önderliğinde ilerlediklerini belirten Turan, "En büyük emek çiftçilerimizin. Görevimiz çiftçilerimize yol göstermek, rehberlik etmek, üretimin niteliğini, niceliğini ve miktarını artırmak. Üreticilerimizin emrindeyiz." şeklinde konuştu.
İlk hasadın hayırlara vesile olmasını dileyen Vali Turan, Iğdır'daki karpuz üretiminin önemine dikkat çekerek üreticilere destek olma sözü verdi.
Iğdır'da üretilen karpuzun ilk hasadı, Oba köyündeki üretim alanında gerçekleştirildi.
Iğdır'da üretilen karpuzun ilk hasadı, Oba köyündeki üretim alanında gerçekleştirildi.