Iğdır'da dış cephe çalışmasında güvenlik ihmali: Yaya güvenliği sağlanmadı

Iğdır Rıza Yalçın Caddesi'ndeki dış cephe çalışmalarında iskelede koruma filesi ve uyarı levhası yoktu; kaldırım kapatıldı, vatandaşlar yolda yürümek zorunda kaldı.

Yayın Tarihi: 04.04.2026 20:27
Güncelleme Tarihi: 04.04.2026 20:27

Iğdır'da dış cephe çalışmasında güvenlik ihmali: Yaya güvenliği sağlanmadı

Iğdır'da dış cephe çalışmasında güvenlik ihmali

İstanbul Zeytinburnu'nda 2 Nisan'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkımı yapılan bir binadan kopan beton parçasının kaldırımda yürüyen 6 yaşındaki çocuğun başına düşmesiyle hayatını kaybetmesi sonrasında yaşanan tartışmalar sürerken, benzer güvenlik eksiklikleri bu kez Iğdır'da görüntülendi.

Olay yerinde tespit edilen eksiklikler

Iğdır merkez Rıza Yalçın Caddesi üzerindeki eski bir binanın cephe iyileştirme çalışmalarında, işçilerin kurulu iskelede koruma filesi olmadan çalıştığı görüldü. Çalışma alanında uyarı levhası ve güvenlik şeridi bulunmaması ile kaldırımın gelişigüzel kapatılması dikkat çekti.

Yaya güvenliği ve trafik düzenlemesi eksikliği

Kaldırım ve yaya geçiş alanlarının kapalı olması nedeniyle vatandaşların yol üzerinde yürümek zorunda kaldığı, herhangi bir şerit kapatma ya da trafik düzenlemesinin yapılmamasının muhtemel kazalara davetiye çıkardığı gözlendi.

Toplumsal tepki ve çıkarılacak dersler

İstanbul'daki ölümle sonuçlanan olay sonrası devam eden tartışmalar ışığında Iğdır'daki görüntüler, bazı kesimlerde "ders alınmadı" yorumlarına neden oldu. Bu görüntüler, şantiye güvenliği, uyarı işaretleri ve yaya koruması uygulamalarında eksikliklerin sürdüğüne işaret ediyor.

Yetkililer ve uygulayıcıların alınması gereken asgari güvenlik önlemlerini sağlaması, çalışma alanı çevresinde uyarı ve yönlendirme tedbirleri uygulaması gerektiği vurgulanmalıdır.

Iğdır’da binadaki dış cephe çalışmasında güvenlik ihmali

Iğdır’da binadaki dış cephe çalışmasında güvenlik ihmali

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.