Kızılcık şerbeti, kızılcık meyvelerinin kaynatılmasıyla elde edilen bir içecektir. Taze, dondurulmuş veya konserve kızılcıklar kullanılarak yapılabilir. Kızılcık şerbeti, soğuk olarak veya sıcak olarak içilebilir.
- İdrar yolu enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı olur.
- Kalp sağlığını destekler. Kızılcık, Kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olan kızılcık şerbeti, kan basıncını düzenlemeye fayda sağlar.
- Antioksidanlar bakımından zengin olan kızılcık şerbeti kanser hücrelerinin büyümesini ve yayılmasını önlemeye yardımcı olabilir.
- Kızılcık şerbeti hafızayı ve bilişsel işlevi iyileştirmeye yarar sağlar.
Kızılcık şerbeti nasıl yapılır? Pratik kızılcık şerbeti tarifi
Kızılcık şerbeti, yaz aylarında serinletici bir içecek olarak tüketilebilir. Ayrıca, kış aylarında da bağışıklık sistemini güçlendirmek için tüketilebilir.
Kızılcık şerbeti yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1 kilo kızılcık, 2 su bardağı su ve 1 su bardağı şeker.
Kızılcık meyvelerini iyice yıkayın ardından bir tencereye suyu ve şekeri koyun ve kaynatın. Kaynayan suya kızılcık meyvelerini ekleyip kısık ateşte 20-30 dakika pişirin.
Pişen şerbeti ılımaya bırakın sonrasında ise ılıyan şerbeti süzün ve şişelere doldurun. Kızılcık şerbeti soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.