Bist 100
10.158,63 0%
DOLAR
32,2 0,11%
EURO
35,15 0,11%
ALTIN
2.460,82 0,22%

İddia: İsrail basını Erdoğan'ın ilişkileri düzeltmek için ülkeye büyükelçi göndermek istediğini yazdı!

İsrail basınında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'e "seçim endişeleri" nedeniyle sert davrandığını ve seçim sonrasında ülkeye büyükelçi göndermek istediği yazıldı.

Yayın Tarihi: 02.04.2024 13:20
Güncelleme Tarihi: 02.04.2024 13:20

İddia: İsrail basını Erdoğan'ın ilişkileri düzeltmek için ülkeye büyükelçi göndermek istediğini yazdı!

Maariv gazetesinde yapılan yeni bir habere göre Türk diplomat, İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkilisiyle konuşarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sert tavrının “seçim endişelerinden kaynaklandığını” belirtti. 

İsrail basınında yer alan yeni bir haberde, Ankara’nın Tel Aviv yönetimiyle ilişkilerini geliştirmek üzere hareket ettiği yazıldı. İsrail’de yayın hayatını sürdüren Maariv aktardığı bilgilerde bir Türk diplomatın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail’e karşı sert tavrının “seçim endişelerinden kaynaklandığını” belirtti. Gazete, yaptığı haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail ile diplomatik ilişkilerini geliştirmek istediğini öne sürdü.  

Gazetede aktarılan diğer bilgilere göre Erdoğan’ın Hitler ve Mussolini benzetlerinin ardından Türkiye’nin İsrail Büyükelçisi Yardımcısı, Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmıştı. Bunun üzerine yapılan görüşmede büyükelçi yardımcısı, Erdoğan’ın sert tavrının “seçim endişelerinden kaynaklandığını” söyledi. 

Öte yandan haberde, seçimler sonrasında Türkiye ile İsrail ilişkilerinin düzeltilmesinin istendiğini ve bunun için savaş başında İsrail’e çağrılan büyükelçinin geri getirtileceği yer aldı. Ayrıca, Türkiye’nin de İsrail büyükelçisini geri göndermek istediği belirlendi.