İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: İstanbul merkezli eş zamanlı operasyonlarda 7 şüpheli yakalandı
Operasyonun kapsamı ve bağlantısı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli yürütülen koordineli operasyonlarda 7 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
Bakan Yerlikaya, resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, İspanya güvenlik birimlerince uluslararası sularda seyir halindeyken bir gemiye düzenlenen operasyonda aralarında 4 Türk, 1 Sırp, 1 Macar ve 7 Hint uyruklu olmak üzere toplam 13 mürettebatın gözaltına alındığını ve 10 ton kokain ele geçirildiğini belirtti.
Söz konusu operasyonla bağlantılı olduğundan şüphelenilen şahısların yakalanmasına yönelik İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde devam eden çalışmalar sonucu; Mersin, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Hatay'da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 7 şüpheli yakalandı.
Bakan Yerlikaya, operasyonu özetlerken "Eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 7 şüpheliyi yakaladık" ifadelerini kullandı. Yerlikaya, ayrıca İstanbul Emniyet Müdürümüzü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızı, kahraman polislerimizi ve emeği geçenleri tebrik etti.
İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA, "İSTANBUL MERKEZLİ MERSİN, TEKİRDAĞ, KOCAELİ, SAKARYA VE HATAY’DA EŞ ZAMANLI OLARAK DÜZENLENEN OPERASYONLARDA 7 ŞÜPHELİYİ YAKALADIK" DEDİ.