İçişleri Bakan Yardımcısı Aktaş, Türk Polis Teşkilatı'nın 180. Yılına Vurgu Yaptı
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Türk Polis Teşkilatı'nın 180. kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Uşak İl Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen programa katıldı. Aktaş, Türk Polis Teşkilatı'nın 100'den fazla ülkede polis teşkilatlarına ve güvenlik birimlerine eğitimler verdiğini belirtti.
Konuşmasında, teşkilatın 180 yıl boyunca milletin huzuru ve güvenliği için gece gündüz demeden çalıştığını vurgulayan Aktaş, ''Bu kurum, ülkenin bölünmez bütünlüğü ve devletin bekası için yeri geldiğinde canını ortaya koymaktadır,'' dedi.
Ayrıca, yerli ve milli üretimlerin teşkilatın gücünü artırdığını ifade eden Aktaş, her geçen gün personel kalitesinin yanı sıra kullanılan araç ve teknik altyapının da güçlendiğine dikkat çekti. ''Türk Polisi, giderek güçlenerek milletimizin göz bebeği institution haline gelmiştir,'' diye ekledi.
Aktaş, Türk Polis Teşkilatı'nın, bugüne kadar birçok ülke tarafından tecrübe aktarımı amacıyla talep edildiğini de sözlerine dahil etti. ''Birçok ülke bu noktada sıraya girmiş durumdadır,'' şeklinde konuştu.
Vali ve Diğer Yetkililerden Teşekkür Mesajı
Uşak Valisi Naci Aktaş da, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, ülkenin huzuru için özveri ile çalışan tüm polislere teşekkür etti. Programda ayrıca Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu da konuşmalarını gerçekleştirdi.
Programın sonunda, Polis Haftası nedeniyle Malkoçoğlu İlkokulu’nda eğitim gören Down sendromlu üçüncü sınıf öğrencisi Hasan Yusuf Damburacı'ya hediyeler verildi. Hasan Yusuf, polis olmak istediği için giydirilen üniforma ile büyük bir mutluluk yaşadı.
Uşak İl Emniyet Müdürlüğü'nde Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 180. yıl dönümü ve Polis Haftası dolayısıyla düzenlendi. Programa, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş (fotoğrafta) da katıldı. Aktaş, burada konuşma yaptı.
Uşak İl Emniyet Müdürlüğü'nde Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 180. yıl dönümü ve Polis Haftası dolayısıyla düzenlendi. Programa, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş (fotoğrafta) da katıldı. Aktaş, burada konuşma yaptı.