Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

İçi ayrı dışı ayrı şifa kaynağı! Kestane kabuklarını sakın çöpe atmayın!

Kışın soğuk günlerinde sıcak sıcak yediğimiz kestanenin sağlığımıza pek çok faydası var. Bu denli yararlı bir meyvenin kabuklarında şifa bulundurduğunu biliyor muydunuz? Bu mucizevi meyvenin kabuklarını da sakın atmayın, çünkü onlar da saçlarınız için harikalar yaratıyor! Peki kestane kabuğu ne işe yarıyor? Saç için faydası ne? suyu nasıl yapılır? İste cevabı…

Yayın Tarihi: 04.01.2024 14:08
Güncelleme Tarihi: 04.01.2024 17:54

İçi ayrı dışı ayrı şifa kaynağı! Kestane kabuklarını sakın çöpe atmayın!

Kestane kabuğu suyu, saç dökülmesine ve kelliğe karşı etkili bir doğal çözüm. Kestane kabuğu suyu, saç köklerini güçlendiriyor, saç derisini besliyor ve saçların daha parlak, yumuşak ve hacimli görünmesini sağlıyor. Peki bu nasıl oluyor? Şimdi gelin hep birlikte haberimizden öğrenelim...

kestane kabuğu faydaları

KESTANE KABUĞU SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Kestane kabuğu suyunun faydaları arasında, saç dökülmesini önlemek, saç köklerini güçlendirmek, saç derisini temizlemek, saçlara parlaklık vermek, saçların daha hızlı uzamasını sağlamak gibi pek çok etki bulunuyor. Kestane kabuğu suyu, içeriğindeki doğal vitaminler sayesinde saçlara bakım yaparken, aynı zamanda cilt yaşlanmasını da geciktiriyor. Kestane kabuğu suyu, ayrıca, detoks etkisi yaratarak, vücuttaki toksinleri atıyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Kestane kabuğu suyu hem sağlıklı hem de ekonomik bir alternatif. Kestane kabuklarını çöpe atmak yerine, bu yöntemi deneyerek, saçlarınıza ve cildinize doğal bir bakım yapabilirsiniz.

KESTANE KABUĞU SUYU SAÇLARINIZI KURTARIYOR!

Kestane kabuğu suyunun saç dökülmesine karşı etkili olduğu ortaya çıktı. Kestane kabuğu suyu maskesi yapanlar, saç köklerinin güçlendiğini ve saçlarının daha canlı göründüğünü belirtiyor. Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti kestane, sadece lezzetli değil, aynı zamanda sağlıklı bir besin. Kestane, lif, mineral, iyi yağ asitleri, vitamin, besleyici ve antioksidan madde deposu. Ancak kestane kabuklarının da faydaları saymakla bitmiyor. Kestane kabuklarını haşlayarak elde edilen suyun, saç dökülmesine karşı kullanıldığında mucizevi sonuçlar verdiği iddia ediliyor. Kışın soğuk günlerinde sıcak sıcak yediğimiz kestanenin sağlığımıza pek çok faydası var. Ama kestanenin kabuklarını atmayın, çünkü onlar da saçlarınız için harikalar yaratıyor! Kestane kabuğu suyu, saç dökülmesine ve kelliğe karşı etkili bir doğal çözüm. Kestane kabuğu suyu, saç köklerini güçlendiriyor, saç derisini besliyor ve saçların daha parlak, yumuşak olmasını sağlıyor.

KESTANE KABUĞU SUYU NASIL YAPILIR?

Kestane kabuğu suyu yapmak için, yaklaşık 100 gram kestane kabuğunu iyice yıkayın ve bir tencereye koyun. Üzerine su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısın ve 15 dakika daha pişirin. Sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Kestane kabuğu suyunu bir şişeye aktarın ve buzdolabında saklayın. Saçlarınızı yıkadıktan sonra, kestane kabuğu suyunu saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. Bir saat bekletin ve sonra durulayın. Bu işlemi haftada iki kez tekrarlayın.ve hacimli görünmesini sağlıyor.

kestane kabuğu

PEKİ KESTANE KABUĞU SUYUNUN DİĞER FAYDALARI NELER?

Kestane kabuğu suyu, sadece saçlarınız için değil, vücudunuz için de faydalı. Kestane kabuğu suyu, kolesterolü ve kan basıncını düzenliyor, kalp sağlığını koruyor ve damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı oluyor. Ayrıca kestane kabuğu suyu, antioksidan ve anti-inflamatuar özellikleri sayesinde, kanser riskini azaltıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve enfeksiyonlara karşı koruyor.