Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İbn-i sina yüzyıllar önce yazmış! Sabah aç karnına tüketince tansiyonu düşürüyor, kan basıncı hiç olmadığı kadar dengede kalıyor!

Yüksek tansiyon, günümüzde pek çok insanın başına bela olan bir sağlık sorunudur. Kalp ve damar hastalıklarına yol açabilen bu rahatsızlığı önlemek için doğal yöntemler arayanlar, kabak suyunun faydalarını duymuş olabilirler. Peki, kabak suyu gerçekten tansiyonu düşürüyor mu? Tansiyona hangi kabak iyi gelir? İbn-i Sina yüksek tansiyon için ne öneriyor? İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 27.01.2024 11:02
Güncelleme Tarihi: 27.01.2024 11:02

İbn-i sina yüzyıllar önce yazmış! Sabah aç karnına tüketince tansiyonu düşürüyor, kan basıncı hiç olmadığı kadar dengede kalıyor!

KABAK SUYU TANSİYONU DÜŞÜRÜR MÜ?

Kabak, içerdiği potasyum, magnezyum, lif ve antioksidanlar sayesinde kan basıncını dengeler ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Ayrıca kabak suyu, vücuttaki sıvı ve tuz dengesini sağlar, böbrek fonksiyonlarını destekler, kolesterol seviyelerini düşürür ve kalp sağlığını korur. 

BAL KABAĞI FAYDALARI

Kabak suyu, hem çiğ hem de kaynatılarak tüketilebilir. Ancak kaynatma işlemi, kabaktaki bazı besin değerlerinin kaybolmasına neden olabilir. Bu nedenle çiğ kabak suyu daha faydalıdır.

TANSİYONA HANGİ KABAK İYİ GELİR?

Tansiyonu düşürmek için hem yeşil kabak hem de balkabağı kullanılabilir. Yeşil kabak, düşük sodyum ve yüksek potasyum içerir. Bu da kan basıncını düşürür. Balkabağı ise, beta-karoten, C vitamini ve folik asit gibi antioksidanlar bakımından zengindir. Bu da damar sağlığını iyileştirir. Her iki kabak türü de tansiyon hastaları için faydalıdır.

İBN-İ SİNA TANSİYON İÇİN NE ÖNEİYOR?

İbn-i Sina, yüksek tansiyon için kabak suyu kürünü öneriyor. Bu kürün hazırlanışı şöyledir:

* Kaynamakta olan 1 litre suyun içerisine 3 kabak kabuğuyla doğranır.

* 10 dakika kaynatılır.

* Kabak suyu sabah aç karnına tüketilmelidir.

BAL KABAĞI SUYU

İbn-i Sina, ayrıca tansiyonu düşürmek için limon, sarımsak, limon suyu ve kekik çayı gibi besinlerin de tüketilmesini tavsiye ediyor.

TANSİYONU DÜŞÜRECEK BAŞKA DOĞAL YÖNTEMLER NELERDİR

Limonlu su: Limon, damarları genişletir ve kan basıncını azaltır. Bir bardak suya bir limon sıkıp içmek tansiyonu düşürmeye yardımcı olabilir.

Soğan ve sarımsak: Soğan ve sarımsak, kanı sulandırır ve pıhtı oluşumunu önler. Ayrıca damar sağlığını korur ve kolesterolü düşürür.

Pancar: Pancar, nitrat içerir ve bu da damarları gevşetir ve kan akışını kolaylaştırır. Pancar suyu veya pancar salatası tüketmek tansiyonu düşürmeye faydalı olabilir.

Nar: Nar, antioksidan, C vitamini ve polifenol açısından zengindir. Bu da damarları güçlendirir ve kan basıncını dengeler.

NARIN TANSİYONA ETKİSİ,

Alıç: Alıç, kalp kaslarını güçlendirir ve kan pompalanmasını iyileştirir. Alıç çayı veya alıç reçeli tüketmek tansiyonu düşürmeye etkili olabilir.

Tarçın: Tarçın, kan şekerini ve kolesterolü düşürür. Ayrıca kan damarlarını rahatlatır ve kan basıncını azaltır. Tarçınlı yoğurt veya tarçınlı süt tüketmek tansiyonu düşürmeye yardımcı olabilir