İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik devam eden yolsuzluk soruşturmalarında yeni bir aşama yaşandı. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen ve kamuoyunda "4. dalga" olarak adlandırılan operasyonla, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın isimler gözaltına alındı. Bu gelişme, İstanbul siyasetinde çarpıcı sonuçlar doğuracak nitelikte.
İBB Operasyonları Hız Kesmeden Devam Ediyor
Soruşturmaları yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, eş zamanlı olarak çok sayıda adrese baskın düzenledi. Operasyon kapsamında toplamda 49 kişi hakkında yakalama, gözaltı, arama ve el koyma işlemleri başlatıldığı açıklandı. Gözaltına alınanlar arasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çalışma arkadaşları ve belediyenin kilit birimlerinin yöneticileri yer almakta.
İmamoğlu'nun Yakın Çevresi Gözaltında
Gözaltına alınanlar arasında dikkat çeken isimler bulunmakta. İlk bilgilere göre; İmamoğlu'nun Özel Kalemi Kadriye Kasapoğlu, Koruma Müdürü Mustafa Akın, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay ve Muhtarlıklar Daire Başkanı Yavuz Saltık gibi kritik pozisyondaki isimler gözaltına alındı. Ekiplerin evlerde başlattığı aramaların devam ettiği bildiriliyor.
İBB Usulsüzlüğü Mercek Altında
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, operasyonun detaylarına ilişkin resmi bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "2024/228233 S.N. dosya kapsamında, başta İstaç, Kiptaş ve Yol Bakım Daire Başkanlığı’nda tespit edilen usulsüzlüklere ilişkin, gözaltına alınan kişilerin de aralarında bulunduğu 49 şahıs hakkında yakalama, gözaltı, arama ve el koyma işlemleri devam etmektedir." ifadelerine yer verildi. KİPTAŞ ve Yol Bakım Daire Başkanlığı gibi büyük bütçeli ve önemli projeler yürüten birimlerde tespit edilen usulsüzlüklerin, soruşturmanın seyrini değiştirebileceği belirtiliyor.