DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.851.968,48 -0,16%

İBB Soruşturmasında İmamoğlu'nun Babasına Daire Transferi İddiası

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında, inşaat firmasının dairelerden 4'ünü Ekrem İmamoğlu'nun babasına devrettiği öne sürüldü.

Yayın Tarihi: 18.06.2025 20:05
Güncelleme Tarihi: 18.06.2025 20:05

İBB Soruşturmasında İmamoğlu'nun Babasına Daire Transferi İddiası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması, kapsamlı detaylar sunmaya devam ediyor. Mali Suçları Araştırma Kurulu'nca (MASAK) hazırlanan raporda, inşaat firması sahibi şüpheli Furkan Hamzaoğlu'nun ifadeleri dikkat çekiyor. Hamzaoğlu, Beylikdüzü'nde inşaat ruhsatı alabilmek için Adem Soytekin'e daire ve dükkanlar verdiklerini iddia ederken, bu dairelerden 4'ünün Ekrem İmamoğlu'nun babası Hasan İmamoğlu'na devredildiğini öne sürdü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada Hamzaoğlu, Mutlu İnşaat adı altında aile şirketlerinin İstanbul'un çeşitli bölgelerinde faaliyet gösterdiğini belirtti. Hamzaoğlu, inşaat ruhsatı almak için yapılan işlemler kapsamında, Adem Soytekin ile 5 daire ve 6 dükkan talep ettiklerini ve bunun karşılığında inşaat ruhsatı aldıklarını aktardı.

İddialara göre, inşaat ruhsatı işlemlerinin devam etmesi için Ş. Holding devreye girmiş ve bu süreçte 20 milyon lira talep edilmiştir. Hamzaoğlu, bu talebi dükkanlar ve daire vererek karşıladıklarını dile getirdi.

Hamzaoğlu, Adem Soytekin'in yanlarında çalıştığı dönemlerde, İmamoğlu'nun seçim çalışmalarını finanse ettiğini öğrendiklerini açıkladı. Ayrıca, ruhsat ve iskan işlemleri için Soytekin’in iş sahiplerinden para veya daire talep ettiğini öne sürdü.

Bir başka iddia ise, Beylikdüzü Belediyesi çalışanı olan bir kişinin intihar etmesi sonrası yapılan yardım toplama etkinliğinden kaynaklanıyor. Hamzaoğlu, yardım toplama kararı sonrası Soytekin'in, ölen kişinin ailesine yardım etme vaadi ile daire alındığını ancak bunun gerçekleşmediğini belirtti.

Mali kayıtlara göre, 4 Eylül 2019'da Ş. Holding A.Ş.'nin ortağı olduğu firmadan Hasan İmamoğlu'na 4 adet daire devri yapıldığı ve bu dairelerden kira geliri elde edildiği bilgisi de yer almakta.

Soruşturma kapsamındaki bu iddialar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yolsuzluk soruşturmalarında dikkatlice incelenmeye devam ediyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı