İBB Kültür A.Ş. yöneticisi Erhan Karaal'ın kaçırılmasında gözaltı sayısı 8'e yükseldi

İBB Kültür A.Ş. yöneticisi Erhan Karaal'ın kaçırılmasına ilişkin soruşturmada gözaltı sayısı 8'e yükseldi; Karaal kurtarıldı ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Yayın Tarihi: 19.06.2026 09:38
Güncelleme Tarihi: 19.06.2026 09:42

İBB Kültür A.Ş. yöneticisi Erhan Karaal'ın kaçırılmasında gözaltı sayısı 8'e yükseldi

İBB Kültür A.Ş. yöneticisi Erhan Karaal'ın kaçırılmasında gözaltı sayısı 8'e yükseldi

Olayın seyri ve yürütülen soruşturma

İBB Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Vekili Erhan Karaal, 17 Haziran Çarşamba günü İstanbul Maltepe'de kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı. Olayın bildirilmesinin ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şüphelilerin yakalanması için soruşturma başlatıldı.

Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, yürüttükleri teknik ve fiziki çalışmada şehir kameralarını inceledi ve kurtarma amaçlı ekip kurdu. Soruşturma kapsamında önce iki kişi gözaltına alındı.

Düzenlenen operasyon sonucu Karaal, Maltepe'de evinin çevresinde kaçırıldığı belirtilen noktadan kurtarıldı. Daha sonra Tuzla'da bir inşaat alanındaki atıl prefabrik yapıda elleri ve kolları bağlı şekilde bulunan Karaal'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Operasyon kapsamında ek altı şüpheli daha gözaltına alındı; böylece olaya ilişkin toplam gözaltı sayısı 8'e yükseldi. Soruşturma ve adli işlemler devam ediyor.

İBB Kültür A.Ş. yöneticisi Erhan Karaal'in kaçırılmasına ilişkin gözaltı sayısı 8'e...

İBB Kültür A.Ş. yöneticisi Erhan Karaal'in kaçırılmasına ilişkin gözaltı sayısı 8'e yükseldi

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!