Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İBB Başkan Adayı vurulan cami imamını ziyarete gitti

İBB Başkan adayı Bakan Murat Kurum Fatih Camisi'nde vurulan imam Galip Usta'yı ziyarete gitti.

Yayın Tarihi: 09.01.2024 15:30
Güncelleme Tarihi: 09.01.2024 15:30

İBB Başkan Adayı vurulan cami imamını ziyarete gitti

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan adayı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dün akşam bıçaklı saldırıya uğrayan Fatih Camisi imamını ziyarete gitti. 

Dün akşam saatlerinde Fatih Camisi imamı Kurra Hafız Galip Usta, bıçaklı bir saldırı sonucunda yaralanmıştı. Bu kapsamda hastaneye kaldırılan imam Usta’yı Bakan Murat Kurum da ziyaret etti. Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören Usta’ hakkında bilgi alan Bakan Kurum, ziyaretinin ardından gazetecilere açıklama yaptı. 

Dün akşam camide yaşanan saldırıdan dolayı üzüntüsünü dile getiren Bakan Kurum, imam Usta’nın tedavisini yakından takip ettiklerini aktardı. Yaşanan saldırıyı kınayan Bakan Kurum, İstanbul’un her sokağında mutluluğu ve yaşama hukukunu devam ettireceklerini kaydetti. 

bakan murat kurum

“Hocamıza geçmiş olsun” diyen Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da geçmiş olsun dileklerini iletti. Ayrıca, saldırıda yaralanan cami cemaatinden Bilal Erdem’in sağlık durumunun iyi olduğunu da ekledi. 

Bakan Kurum’un hasta ziyaretine AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün ve İl Sağlık Müdürü Profesör Doktor Kemal Memişoğlu da eşlik etti.