Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İBB Başkan adayı Bakan Kurum esnaf ziyaretlerine başladı

İBB Başkan adayı Bakan Murat Kurum, Fatih ve Eyüpsultan semtlerinde esnaf ziyaretlerine başladı.

Yayın Tarihi: 08.01.2024 15:59
Güncelleme Tarihi: 08.01.2024 15:59

İBB Başkan adayı Bakan Kurum esnaf ziyaretlerine başladı

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da açıkladığı üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan adayı oldu. 

Dün yapılan açıklamadan sonra esnaf ziyaretlerine başlayan İBB Başkan adayı Kurum, Eyüpsultan ve Fatih’te vakit geçirdi. Fatih ve Eyüpsultan’daki esnafları ziyarete Ak Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Ak Parti ilçe belediye başkanlarıyla giden Bakan Kurum, sabah namazını da Eyüp Sultan Camisi’nde kıldı. Daha sonra çevredeki vatandaşlara çorba, simit, börek ve irmik helvası dağıttı. 

bakan kurum

Esnaf ziyareti sırasında Fatih Sultan Mehmet Türbesi ve eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın kabrini de ziyaret etti. Çorba dağıttığı sırada “bizi hep çalışırken göreceksiniz” diyen Bakan Kurum, zor gününde milletin yanında olduklarını yineledi. Daha sonra ise deprem riskini ortadan kaldırmak için gereken her türlü çalışmayı yürüteceklerini vurguladı. 

Deprem ve çeşitli yol çalışmaları sonrasında Tarihi Yarımada’ya ayrı bir önem verileceğini söyleyen Bakan Kurum, barınak sorununa değindi. Sokak hayvanları ile insanlar arasındaki çatışmayı bitirmek için barınak sayısını artıracaklarını kaydetti. Ayrıca diğer inovatif çözümlerle hem insanları hem de hayvanları üzmeden çözümler üreteceklerini vurguladı.