Sivas'ta 42 yıllık bağ
Sivas'ta huzurevinde yaşayan Ahmet Yolalan, 42 yıldır aynı otomobile bağlı kalıyor. 1984 model Renault'u sıfır kilometre olarak bayiden satın alan Yolalan, aracın o yıl özel üretim olduğunu ve Türkiye'deki bayilere yalnızca dört adet gönderildiğini anlatıyor. Bu araçlardan birinin Sivas Renault bayisine geldiğini ve kendisinin de ilk sahibi olduğunu belirtiyor.
Aracın özellikleri ve neden vazgeçmiyor:
Yolalan, yıllar içinde altı farklı otomobil sahibi olduğunu fakat bugün yalnızca bu aracı kullandığını söylüyor. Aracın orijinal görünümünü koruduğunu vurgulayan Yolalan, parçalarının her yerde bulunması, ucuz olması ve dayanıklılığı nedeniyle satış tekliflerini kabul etmediğini ifade ediyor. Ayrıca aracın önden çekişli ve dağlık bölgelerde rahat sürülebilen bir model olması, köylerden yoğun ilgi görmesinin sebepleri arasında sayılıyor.
Günlük kullanım ve kişisel bağ:
Huzurevinden çarşıya giderken bile otomobilini kullanan Yolalan, ailesiyle ilgili olarak ebeveynlerinin ve eşinin vefat ettiğini, iki çocuğunun bulunduğunu söylüyor; oğlunun yanında olduğu, kızının ise Denizli'de üniversite okuduğu bilgisi haberde korunuyor. Yolalan gelen satış tekliflerine rağmen kararlı: "Yol arkadaşımı satmayı düşünmüyorum." Aracını hâlâ her gün kullandığını ve insanların gördükçe beğeniyle işaret ettiğini ekliyor.
SİVAS’TA HUZUREVİNDE YAŞAYAN AHMET YOLALAN, 42 YILDIR KULLANDIĞI 1974 MODEL RENAULT MARKA OTOMOBİLİNİ GÖZÜ GİBİ KORUYOR.