Hüyük'te anneler liderliğinde uyuşturucuyla mücadele seferberliği

Konya Hüyük'te yapılan En İyi Narkotik Polisi Anne eğitimi, anneleri çocuklardaki riskleri erken fark edip müdahale yollarına hazırlıyor.

Yayın Tarihi: 30.10.2026 16:37
Güncelleme Tarihi: 30.10.2026 16:38

Hüyük'te anneler liderliğinde uyuşturucuyla mücadele seferberliği

Hüyük'te annelere yönelik narkotik eğitimi

Konya'nın Hüyük ilçesinde düzenlenen En İyi Narkotik Polisi Anne eğitim programı, uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla mücadelede ailelerin rolünü öne çıkardı. Etkinlikte annelerin bilinçlendirilmesi ve toplumsal farkındalığın artırılması hedeflendi.

Eğitimde ele alınan başlıklar:

Program, emniyet teşkilatı mensupları tarafından verildi. Eğitimde öncelikle madde bağımlılığına dair temel bilgiler, bağımlılığın erken belirtileri ve davranış değişikliklerinin nasıl tespit edileceği üzerinde duruldu. Katılımcılara, çocuklarda gözlemlenen riskli davranışların hangi işaretlerle ilişkilendirilebileceği ve bu durumda izlenmesi gereken iletişim yolları anlatıldı.

Annelerin, riskleri doğru değerlendirebilmesi ve gerektiğinde ilgili kurumlarla etkili şekilde nasıl temas kuracağına dair uygulamalı öneriler paylaşıldı. Erken farkındalığın önemi, özellikle gençlerde ilerlemeden müdahale şansını artırdığı vurgulandı.

Ailenin rolü ve toplumsal etki:

Programda, bağımlılıkla mücadelenin yalnızca güvenlik güçlerinin çalışmalarıyla sınırlı olmadığı; aile desteği ve bilinçli yaklaşımın bu mücadelenin en önemli unsurlarından biri olduğu ifade edildi. Annelerin üstlendiği koruyucu rol, çocukların zararlı alışkanlıklardan korunmasında belirleyici sayıldı.

Etkinlikte ayrıca, sağlıklı bir toplum ve güçlü bir gelecek hedefine ulaşmak için toplumsal farkındalığın aileden başlayarak büyümesi gerektiği mesajı verildi. Katılımcılar, alınan bilgilerin günlük hayatta uygulanabilir olmasının önemine dikkat çekti.

Hüyük'te gerçekleştirilen eğitim, aile merkezli yaklaşımın madde bağımlılığıyla mücadelede pratik ve sürdürülebilir bir katkı sağlama potansiyelini ortaya koydu.

KONYA’NIN HÜYÜK İLÇESİNDE, UYUŞTURUCU VE MADDE BAĞIMLILIĞIYLA MÜCADELEDE AİLELERİN ROLÜNE DİKKAT...

KONYA’NIN HÜYÜK İLÇESİNDE, UYUŞTURUCU VE MADDE BAĞIMLILIĞIYLA MÜCADELEDE AİLELERİN ROLÜNE DİKKAT ÇEKMEK AMACIYLA "EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE" EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLENDİ. ANNELERİN BİLİNÇLENDİRİLMESİNİ VE TOPLUMSAL FARKINDALIĞIN ARTIRILMASINI HEDEFLEYEN PROGRAMDA, BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE AİLE DESTEĞİNİN ÖNEMİNE VURGU YAPILDI.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.