Olayın özeti:
Eskişehir Odunpazarı'nda 24 Eylül 2026 gece saat 02.00 sıralarında yaşanan olayda, aralarında husumet bulunan bir kişi apartman girişine gelerek kapıyı zorladı ve dairenin önüne dayandı. Olay anına ait görüntüler cep telefonu ve diafon kamerasına yansıdı.
Tarih ve yer: 24 Eylül 2026, Odunpazarı ilçesi Kurtuluş Mahallesi Tarım Sokak.
Olay anı ve güvenlik kameraları:
Edinilen bilgilere göre, Ş.U. adlı şahıs önce apartman zillerine basarak kapının açılmasını istedi. Diafon üzerinden Semih Köse (46) ile tartışma yaşandı; şahıs küfür ve hakaret etti. Ardından giriş kapısının camını sert bir cisimle kırarak binaya girdi ve üst katlara çıkarak Köse'nin kapısına dayandı.
Evde eşi ve çocukları bulunan Köse, kapıyı kilitleyip durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Kapıyı tekmeleyen Ş.U., polis ekipleri gelmeden önce bölgeden ayrıldı. Olay anı ve şahsın kapıya dayandığı anlar diafon ve cep telefonu kameralarına kaydedildi; görüntülerde kapının camının kırılması ve şahsın binaya çıkışı görülüyor.
Mağdurun ifadeleri ve geçmiş şikayetler:
Köse, şüphelinin daha önce iş arkadaşı olduğunu ve son bir yılda tutumunun değiştiğini belirtti. 'Daha öncesinde apartmanı kundaklamaya kalkmıştı' iddiasını dile getiren Köse, önceki olaylarda araç parçalarının çalınması, garaj camının kırılması gibi zararların da yaşandığını anlattı.
Köse, yaşananları şu sözlerle aktardı: 'Önce apartmandaki zillere bastı. Burada küfür etti, kapının açılmasını istedi. Açan olmayınca apartman giriş kapısının camını kırdı ve yukarıya çıktı. Yani haneye tecavüz. Evde çocuklarım var, açsam bir dert, açmasam ayrı dert. Kapıyı tekmeledi, kapı kırılsa içeri girecek.'
Mağdur, daha önce polis nezdinde şikayetlerinin ve devam eden mahkeme süreçlerinin bulunduğunu; süreçlerin hızlanmasını istediğini söyledi. Ayrıca 'Adalet Bakanlığı' ve savcılardan yardım talep ettiğini belirtti ve kendisinin ve çocuklarının güvenliği için endişe duyduğunu ifade etti.
Olayla ilgili polis ekiplerinin şahsın yakalanmasına yönelik çalışma başlattığı bildirildi. Şimdilik şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı ve soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
ŞAHSIN KAPIYI KIRDIĞI VE GÖRÜNTÜLÜ DİAFON SİSTEMİNE YANSIYAN O ANLARI İSE CEP TELEFONU KAMERASI İLE KAYIT ALTINA ALINDI.