DOLAR
42,69 -0,03%
EURO
50,19 -0,11%
ALTIN
5.910,01 -0,05%
BITCOIN
3.683.354,18 -0,51%

Husiler: Sana Havalimanı'ndaki uçuş kesintisi nedeniyle yurt dışına gidemeyen hastalar yaşamını yitirdi

Husiler, Sana Havalimanı'ndaki uçuşların durması nedeniyle tedavi için yurt dışına gidemeyen bazı hastaların hayatını kaybettiğini bildirdi.

Yayın Tarihi: 20.08.2025 00:01
Güncelleme Tarihi: 20.08.2025 00:01

Husiler: Sana Havalimanı'ndaki uçuş kesintisi nedeniyle yurt dışına gidemeyen hastalar yaşamını yitirdi

Husiler: Sana Havalimanı'ndaki uçuş kesintisi nedeniyle yurt dışına gidemeyen hastalar yaşamını yitirdi

Görüşme ve açıklama

Yemen'deki İran destekli Husiler, İsrail'in saldırıları nedeniyle Sana Uluslararası Havalimanında uçuşların yapılamaması sonucu tedavi için yurt dışına gidemeyen bazı hastaların yaşamını yitirdiğini duyurdu. Habere göre bilgi SABA haber ajansında yer aldı.

Husilerin sözde hükümetindeki Sağlık Bakanı Ali Şeyban, başkent Sana'da Dışişleri Bakanı Cemal Amir ile bir araya gelerek, Husilerin kontrolündeki bölgelerde yaşayan hastaların yurt dışına seyahat edememesi ve yurt dışında mahsur kalanlar konusunu ele aldı.

Toplantıda, durumu ağır olan hastaların yurt dışında tedavi olabilmeleri ile yurt dışında mahsur kalanların tahliyelerine ilişkin çözüm yolları tartışıldı. Şeyban, toplantıda şu değerlendirmeyi yaptı: Çok sayıda insan öldü. Bu insanlar sadece hastalıktan değil, Sana Uluslararası Havalimanı'ndan uçuşlar yapılamadığı için yaşamını yitirdi.

Husiler daha önce, İsrail'in Mayıs ayında düzenlediği hava saldırısında Yemen Hava Yollarına ait son uçağın hedef alınarak kullanılamaz hale geldiğini ve bunun üzerine Sana Uluslararası Havalimanı'ndan yapılan tüm uçuşların durdurulduğunu açıklamıştı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı