Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"
Çorum FK, Trendyol 1. Lig’in 19. haftasında deplasmanda Erzurumspor FK’ya 1-0 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında teknik direktör Hüseyin Eroğlu, karşılaşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Maçın genel değerlendirmesi
Eroğlu, maçla ilgili olarak "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu" ifadesini kullanarak başladığı sözlerinde, son üç haftada hem oyun hem de skor açısından iyi bir performans sergilediklerini belirtti. Hava şartlarının zorluğuna değinen Eroğlu, bunun iki takım için de geçerli olduğunu söyledi ve maçın genelinde oyun dengesinin korunduğunu aktardı.
Teknik adam, ilk yarıda topa sahip olunan bölümlerde pas kalitesinin artırılmasının verimi yükseltebileceğini vurguladı. "Hem biz hem rakip üretmekte zorlandı. İkinci yarıya istediğimiz gibi başlayamadık. Daha sonra oyunu dengeledik ama çok fazla üretken olamadık" değerlendirmesini yaptı ve üretkenlik düştüğünde gol şanslarının da azaldığını ekledi.
Bireysel hata ve maçın kırılma anı
Eroğlu, golün takımın yaptığı bireysel bir hata sonucunda geldiğini belirterek bu durumun takımı üzdüğünü söyledi. Golden sonra oyunu çevirebilecekleri pozisyonlar yakaladıklarını fakat bunları değerlendiremediklerini ifade etti. Rakibin aşırı baskılı bir oyun oynamadığını da ekledi; asıl sorunun coşku ve enerjiyi yükseltme ihtiyacı olduğunu dile getirdi.
Sezon hedefleri ve ilk yarının değerlendirmesi
Teknik direktör, "İlk yarıyı 32 puanla tamamladık. Şimdi önümüzde yeni bir ikinci yarı var. Güçlü bir şekilde devam edip hedefimiz olan Süper Lig’e çıkmayı planlıyoruz" dedi. Eroğlu, sezon sonunda Çorum FK olarak Süper Lig’de olacaklarını net bir şekilde ifade etti.
Öne çıkan noktalar: 1- Maç 1-0 sonuçlandı. 2- Hava koşulları ve düşük üretkenlik maçtaki belirleyici unsurlar oldu. 3- Yakaladıkları fırsatları değerlendirememek ve yapılan bireysel hata skoru belirledi. 4- Eroğlu, takımın hedefinin Süper Lig olduğunu yineledi.
ÇORUM FK TEKNİK DİREKTÖRÜ HÜSEYİN EROĞLU, 1-0 MAĞLUP BİTİRDİKLERİ ERZURUMSPOR FK MAÇININ ARDINDAN, "ŞİMDİ ÖNÜMÜZDE YENİ BİR İKİNCİ YARI VAR. GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİP HEDEFİMİZ OLAN SÜPER LİG’E ÇIKMAYI PLANLIYORUZ" DEDİ.