DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.849.759,9 0,11%

Hüseyin Büyükfırat, Türkiye-Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler Birliği Başkanlığı'na Yeniden Seçildi

Hüseyin Büyükfırat, Türkiye-Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler Birliği'nin (TÜİB) Başkanlığı'na yeniden seçilerek güven tazeledi.

Yayın Tarihi: 30.05.2025 14:03
Güncelleme Tarihi: 30.05.2025 14:12

Hüseyin Büyükfırat, Türkiye-Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler Birliği Başkanlığı'na Yeniden Seçildi

TÜİB Başkanlığı için yeniden seçilen Hüseyin Büyükfırat

Türkiye-Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler Birliği (TÜİB) Başkanlığı'na Hüseyin Büyükfırat yeniden seçildi. Bu seçim, Azerbaycan'daki Türk iş insanlarının kurduğu TÜİB'in 6. Genel Kurul Toplantısı'nda gerçekleştirildi.

Bakü'de düzenlenen toplantıya; Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Birol Akgün, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Azerbaycan Ekonomi Bakan Yardımcısı Elnur Aliyev, Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Ajansı (KOBİA) Başkanı Orhan Memmedov ile Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Etkinlik, vatan uğruna hayatını kaybeden şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardından Türkiye ve Azerbaycan'ın milli marşları okundu.

Türkiye-Azerbaycan İlişkileri Üzerine Vurgu

Toplantıda konuşan Büyükelçi Birol Akgün, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin yalnızca stratejik ortaklık değil, aynı zamanda tarihi ve kültürel bağlarla güçlendirilen bir kardeşlik olduğunu belirtti. Akgün, "İki ülke arasında özellikle ekonomi ve ticaret alanında önemli gelişmelere tanıklık etmekteyiz. Enerjiden ulaştırmaya, inşaattan tarıma kadar geniş bir yelpazede projeler yürütmekteyiz," dedi.

Akgün, Karabağ'ın yeniden inşasındaki Türkiye'nin stratejik rolüne değinerek, "İşgalden kurtarılan Laçın'da Türk firmalarının katkı sunduğu havalimanının açılışı, Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin bir başka somut tezahürü olarak hizmete girmiştir," ifadelerini kullandı.

Ticaret Hedefleri ve Yatırımlar

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin karşılıklı yatırımlar ve projelerle güçlendiğini kaydetti. Gürcan, 2021 yılında yürürlüğe giren Tercihli Ticaret Anlaşması'nın 1 Temmuz 2024 itibarıyla genişletilmesinin planlandığını ifade etti. Ayrıca, Türk müteahhitlik firmalarının Azerbaycan'daki 552 proje ile 21 milyar dolarlık bir değere ulaştığını belirtti.

Hüseyin Büyükfırat'ın Vizyonu

TÜİB Başkanı Hüseyin Büyükfırat, "Bu bölgede yürüttüğümüz işbirlikleri, Türk dünyasının güç birliğini oluşturuyor. Azerbaycan'da 'bir millet, iki devlet' ülküsüyle hareket ediyoruz," dedi. Ayrıca, Cumhurbaşkanlarının belirlediği vizyon doğrultusunda Türk iş dünyasının hedeflere katkıda bulunmaya devam edeceğini vurguladı.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen seçimde Hüseyin Büyükfırat, oy birliğiyle TÜİB Başkanlığı'na yeniden seçildi.

Azerbaycan'daki Türk iş insanlarının kurduğu Türkiye-Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler...

Azerbaycan'daki Türk iş insanlarının kurduğu Türkiye-Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler Birliği'nin (TÜİB) 6. Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Bakü'de düzenlenen toplantıda TÜİB Başkanlığına Hüseyin Büyükfırat yeniden seçildi. Büyükfırat, burada konuşma yaptı.

Azerbaycan'daki Türk iş insanlarının kurduğu Türkiye-Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler...

Azerbaycan'daki Türk iş insanlarının kurduğu Türkiye-Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler Birliği'nin (TÜİB) 6. Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Bakü'de düzenlenen toplantıda TÜİB Başkanlığına Hüseyin Büyükfırat yeniden seçildi. Büyükfırat, burada konuşma yaptı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı