Bist 100
10.260,05 0%
DOLAR
32,26 0,01%
EURO
34,7 -0,04%
ALTIN
2.382,46 -0,25%

Hürrem Sultan’ın yüz yıllık güzellik sırrı ortaya çıktı! Güzellik o yağda saklıymış

Hürrem Sultan'ın efsanevi güzelliği, zamanın geçmesine rağmen hala hafızalarda yer etmiş durumda. Bu büyüleyici güzelliğin sırrı, kullanılan mucizevi yağda saklı. İşte Hürrem Sultan'ın güzellik sırrı!

Yayın Tarihi: 21.01.2024 16:26
Güncelleme Tarihi: 21.01.2024 16:26

Hürrem Sultan’ın yüz yıllık güzellik sırrı ortaya çıktı! Güzellik o yağda saklıymış

Osmanlı döneminin nadide sultanlarından biri olan Hürrem Sultan'ın etkileyici güzelliği, o dönemin popüler cilt bakım yöntemlerinden biri olan doğal ürünlerle sağlanıyordu. Hürrem Sultan’ın mucizevi güzellik sırlarından birisi de melisa otu olarak biliniyordu. İşte İbn-i Sina'nın da önerdiği, Hürrem Sultan'ın etkili ilacı olarak bilinen melisa otunun, ünlü cilt üzerindeki etkileri….

MELİSA OTU YÜZ YILLIK GÜZELLİĞİ DE BERABERİNDE GETİRİYOR 

Melisa otu, oğul otu olarak da biliniyor. Son derece faydalı bir bitkisel yağ olarak karşımıza çıkıyor. Hürrem Sultan'ın güzellik sırlarından biri olarak bilinen melisa otu yağı, cilt sağlığını destekleyen özelliklere sahip. Bu özel bakım yağı, özellikle cilt lekelerini hafifletme ve cilt tonunu dengeleme konusunda etkili. Hürrem Sultan'ın güzelliğine ışıltı katan bir yağ olarak da anılıyor.

MELİSA OTU YAĞININ FAYDALARI

MELİSA OTU YAĞININ FAYDALARI 

Cildin genç ve canlı bir görünüme kavuşması için melisa otu yağı sıklıkla kullanılır. Özellikle düzenli kullanımı, kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur. Yaşlanma sürecini yavaşlatma amacıyla kullanılan bu yağ, yüz yıllarca sultanlara da eşlik etmiştir. Hürrem Sultan’ın yıllarca kırışmayan ve güzelliğini koruyan ilacı melisa otu yağı olarak bilinir. 

Melisa otu yağı, cilt tonunu dengeleyerek özellikle yağlı ciltlerde sebum üretimini düzenler. Bu sayede cilt mat ve pürüzsüz bir görünüme kavuşur. Tabi ki bunların yanında sivilce oluşumunu da en aza indirir.

Melisa otu yağının kullanımı, ciltteki kaşıntı ve kızarıklığı azaltma konusunda da yardımcı olur. Özellikle hassas ciltler için rahatlatıcı bir etki sağlar. Hassas cilt yapısına sahip olanlar için uygun ve tercih edilir seçenek olması, melisa otu yağını cilt bakım rutinlerine eklemeyi daha cazip hale getiriyor.

MELİSA OTU YAĞI NASIL KULLANILIR?

Melisa otu yağını cilt bakım rutininize eklerken, bir taşıyıcı yağ, örneğin zeytinyağı ile karıştırabilir ve hafif dokunuşlarla cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Böylelikle, yağın daha iyi emilmesine yardımcı olmuş olacaksınız. Melisa otu yağı, bitkisel çözümlerin etkili ve doğal bir alternatifi olarak, yüz yıllarca cilt bakımına katkı sağlamış ve kullanılmıştır.