Bist 100
8.907,65 2%
DOLAR
31,53 0,54%
EURO
34,31 0,74%
ALTIN
2.121,01 1,46%

Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır? Kuşbaşı Et ve Közlenmiş Patlıcanla Nefis Bir Yemek

Hünkar beğendi, kuşbaşı et ve közlenmiş patlıcanla yapılan nefis bir yemektir. Bu tarifte hem etli hem de beğendili kısmın yapılışını bulabilirsiniz. Sıcak sıcak servis edin ve afiyet olsun.

Yayın Tarihi: 12.12.2023 17:28
Güncelleme Tarihi: 12.12.2023 17:28

Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır? Kuşbaşı Et ve Közlenmiş Patlıcanla Nefis Bir Yemek

Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır?

Hünkar beğendi, Türk mutfağının en lezzetli ve özel yemeklerinden biridir. Bu yemeği yapmak için hem etli hem de beğendili kısmı hazırlamanız gerekiyor. İşte malzemeler ve yapılışı:

Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır? Kuşbaşı Et ve Közlenmiş Patlıcanla Nefis Bir Yemek

Malzemeler

Etli kısım için;

  • 200g kuşbaşı et
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet biber
  • 1 adet domates
  • Yaklaşık 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5-2 su bardağı su
  • Tuz, karabiber

Beğendi kısım için;

  • 3 adet patlıcan
  • 1 çay bardağı süt (az gelirse ilave edebilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Yarım su bardağı kaşar rendesi

Yapılışı

Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır? Kuşbaşı Et ve Közlenmiş Patlıcanla Nefis Bir Yemek

Etli kısım;

  1. Bir tavaya sıvı yağı koyun ve ısıtın. Etleri ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  2. Soğan ve biberi küçük küçük doğrayın ve tavaya ilave edin. Kavurmaya devam edin.
  3. Salçayı da ekleyip karıştırın. Domatesi çekirdeklerini çıkarıp küp küp doğrayın ve tavaya atın.
  4. Sıcak suyu da göz kararı ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar pişirin. (Eğer etiniz geç pişecek bir et ise düdüklüde haşlayıp yapabilirsiniz. Su yerine et suyunuzu ilave edip pişirirseniz de aynı tadı elde edersiniz.)
  5. Ocaktan alın ve sıcak tutun.

Beğendi kısım;

  1. Patlıcanları fırında ya da ocakta közleyin. (Ben kemer patlıcan kullandığım için beğendi çekirdekli oldu. Siz mümkünse çekirdeksiz patlıcan kullanın)
  2. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın.
  3. Bir tavada tereyağı ve unu kısık ateşte kavurun.
  4. Patlıcanları da ekleyip ezerek karıştırın.
  5. Sütü yavaş yavaş ekleyip sürekli karıştırın. Kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
  6. Tuz ve kaşar rendesini de ekleyip karıştırın. Ocağı kapatın.

Servis yapımı;

Servis tabağınıza önce beğendiyi sonra da etli kısmı koyun. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.