Humus'ta İmam Ali bin Ebu Talib Camii'ne yönelik bombalı saldırının şüphelileri yakalandı

Humus'ta 26 Aralık'ta İmam Ali bin Ebu Talib Camii'ne düzenlenen bombalı saldırının zanlıları, Suriye İçişleri Bakanlığı operasyonunda yakalandı; çok sayıda delil ele geçirildi.

Yayın Tarihi: 12.01.2026 16:31
Güncelleme Tarihi: 12.01.2026 16:31

Humus'ta İmam Ali bin Ebu Talib Camii'ne yönelik bombalı saldırının şüphelileri yakalandı

Humus'ta camiye düzenlenen bombalı saldırının zanlıları tutuklandı

Olay ve operasyon

Suriye İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 26 Aralık'ta Humus'un Vadi el-Zehab Mahallesi'nde bulunan İmam Ali bin Ebu Talib Camii'ne yönelik bombalı saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin yakalandığı bildirildi. Açıklamada, saldırıda rol aldıkları tespit edilen Ahmed Atallah el-Diyab ve Enes el-Zerrad'ın düzenlenen terör operasyonunda gözaltına alındığı belirtildi.

Ele geçirilen deliller

Açıklamada, şüphelilerin üzerinde ve bulundukları noktalarda patlayıcı düzenekler, çeşitli silahlar, mühimmat ile birlikte, terör eylemlerine ilişkin olduğunu gösteren belgeler ve dijital deliller ele geçirildiği kaydedildi. Operasyonun, DEAŞ'a yönelik yürütülen faaliyet kapsamında gerçekleştirildiği vurgulandı.

Değerlendirme

Yetkililerin açıklaması, soruşturmanın delil teminine ve şüphelilerin eylemlerine ilişkin somut kanıtların toplanmasına odaklandığını gösteriyor. Yakalamalar, bölgede yürütülen istihbarat ve operasyonel çalışmaların sonuç verdiğine işaret ederken, ele geçirilen belgeler ve dijital materyalin soruşturmanın seyrini etkileyecek önemde olduğu değerlendirilebilir.

Suriye İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre şüpheliler resmi işlemler için gözaltına alındı; soruşturma ve yargı süreçlerine ilişkin daha ayrıntılı bilgi yetkililerce zaman içinde paylaşılacaktır.

SURİYE'DE İMAM ALİ BİN EBU TALİB CAMİİ'NE BOMBALI SALDIRI GERÇEKLEŞTİREN ŞÜPHELİLER, YÜRÜTÜLEN...

SURİYE'DE İMAM ALİ BİN EBU TALİB CAMİİ'NE BOMBALI SALDIRI GERÇEKLEŞTİREN ŞÜPHELİLER, YÜRÜTÜLEN TERÖR OPERASYONUNDA YAKALANDI.

SURİYE'DE İMAM ALİ BİN EBU TALİB CAMİİ'NE BOMBALI SALDIRI GERÇEKLEŞTİREN ŞÜPHELİLER, YÜRÜTÜLEN...

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.