Hulusi Akar'dan AB'ye Kıbrıs'ta İki Devletli Çözüm Çağrısı

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, AB'ye Kıbrıs'taki iki devletli çözümü benimsemesi için çağrıda bulundu.

Yayın Tarihi: 10.09.2024 00:18
Güncelleme Tarihi: 10.09.2024 00:18

Hulusi Akar'dan AB'ye Kıbrıs'ta İki Devletli Çözüm Çağrısı

Hulusi Akar, AB'ye Kıbrıs İçin İki Devletli Çözümü Kabullenin Çağrısında Bulundu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Avrupa Birliği'ne (AB) Kıbrıs'ta iki devletli çözümü kabul etmesi yönünde çağrıda bulundu. Akar, bu çağrıyı Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Ortak Dış ve Güvenlik Politikası (ODGP) ve Ortak Güvenlik ve Savunma Politikası (OGSP) Parlamentolararası Konferansı’nda yaptı.

AB'nin Genişleme Süreci ve Türkiye

Akar, mevcut çatışmalara ve savaşlara dikkat çekerek, “Bu durum AB'nin genişleme sürecine yeni bir yön verdi. Genişleme, AB’nin en etkili dış politika araçlarından biridir.” dedi.

Türkiye'nin Stratejik Hedefleri

Akar, Türkiye'nin AB'ye tam üyelik hedefine devam ettiğini vurguladı. “Ancak, AB'nin adil olmayan muamelesi bu süreci olumsuz etkiliyor.” şeklinde konuştu. Akar, Türkiye’nin katılım sürecine olan bağlılığını sürdüreceğini belirtti.

Kıbrıs'ta İki Devlet Olmalı

Akar, Kıbrıs adasında iki halk bulunduğunu belirterek, “Bu adada iki devlet bulunmalı ve çözüm, egemenlik, eşitlik gibi esaslara dayanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna ve Bölgesel Güvenlik

Ukrayna'daki duruma da değinen Akar, Türkiye'nin bu süreçte aktif bir rol oynadığını ve barış sürecine destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Yunan Parlamenterlere Tepki

Akar, Yunan parlamenterlerin iddialarına yanıt vererek, “Kıbrıs Barış Harekatı, Yunan cuntasının etnik temizlik eylemlerine son vermek için gerçekleştirilmiştir.” dedi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı