Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Hükümetten emeklilere seçim jesti! Artık bu hizmetler indirimli!

Emeklilerin yüzünü güldürecek adım geldi! Yeni maddeler emekli paketine dahil edildi! Detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 26.12.2023 12:02
Güncelleme Tarihi: 26.12.2023 12:02

Hükümetten emeklilere seçim jesti! Artık bu hizmetler indirimli!

Milyonlarca emekli maaş artışıyla ilgili güzel bir haber bekliyor. Yüksek enflasyon nedeniyle maaşları hızla düşen emeklilerin gönlünü Cumhurbaşkanı Erdoğan işte bu şekilde kazanacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EMEKLİLERİ SEVİNDİRECEK HABER GELDİ

Emekli maaşı artışının açıklanmasına günler kalmışken Adalet Kalkınma Partisi, geçim sıkıntısı çeken emekliler için sevindirici bilgileri paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kampanya vaatleri arasında emeklilere yönelik yeni düzenlemeler de yer alıyor. Enflasyon hesaplamalarına göre memur ve emekli memur maaşları 2024 yılında yaklaşık %49,45 oranında artacak. Fakat bu artışla emekli maaşı 11.000 liraya ulaşsa bile 7 bin 500 lira olan asgari emekli maaşı emeklilerin geçinebilmesi için hâlâ yeterli değil. Maddi sıkıntı yaşayan emekliler muhtemelen %50'ye yakın bir artışla yetinmeyecek. Seçim öncesinde emeklilerin oylarını kaybetmek istemeyen Adalet Kalkınma Partisi, seçim öncesinde uygulanacak yeni politikalar üzerinde çalışmakta. 

Emeklileri Sevindirecek Haber Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kampanya planında emekli maaşı artışlarının yanı sıra yeni sosyal güvenlik ve sosyal yardımların da yer aldığı öne sürülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı yayında emeklilerin karşısına indirimli paketlerle çıkacağı ve yerel seçimler öncesinde onları oy kullanmaya çağıracağı öne sürüldü. Paketin diğer şeylerin yanı sıra ulaşım biletleri, market alışverişi kuponları ve emeklilere yönelik özel hastane indirimlerini de içerdiği söyleniyor. Adalet Kalkınma Parti'sinin şu sıralar emeklilik paketi üzerinde çalıştığı ve emeklilere sunulabilecek yeni indirimleri araştırdığı belirtiliyor.