Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Hükümetin tarım politikasına traktörlü protesto! Fransız çiftçiler de ayaklandı

Fransız çiftçiler hükümetin tarım politikasını protesto etti.

Yayın Tarihi: 16.01.2024 17:16
Güncelleme Tarihi: 16.01.2024 17:16

Hükümetin tarım politikasına traktörlü protesto! Fransız çiftçiler de ayaklandı

Fransa’nın Avignon şehrinde bir araya gelen çiftçiler hükümeti protesto etti. Hükümetin tarım sektörüne ilişkin politikasına tepki gösteren çiftçiler, bölge valiliğine doğru hareket etti. 

France Bleu tarafından yapılan yeni bir habere göre, ülkenin Avignon kentinde sendikaların öncülüğünde bir araya gelen yaklaşık 300 çiftçi, traktörlerini alarak bölge valiliğine doğru hareket etti. 

Üretim maliyetlerinin arttığından ve destek ödemelerinin yetersiz olduğundan yakınan çiftçiler, kâr elde edemediklerini dile getirdi. Ayrıca, bu durumu protesto etmek için traktörleriyle geldikleri valilik binasının önüne mahsullerini döktü. Tarım atıklarını da yakan çiftçiler, hükümetin tarım sektörüne ilişkin politikasına tepki gösterdi. 

Alman çiftçiler de ayaklanmıştı! 

Avrupa Birliği’nde (AB) yakıt fiyatları ve vergilerdeki artış hızla devam ederken, destek ödemeleri yetersiz kaldı. Son dönemlerde Almanya’da da yoğun bir şekilde tarım politikalarına karşı protestolar yapılıyor. Polonya’daki çiftçilerden de benzer talepler gelirken, ucuz Ukrayna tahılının ithalatının yasaklanması istendi. Hatta öyle ki çiftçiler kentte haftalardır bu nedenle eylem yapıyor.