Bist 100
10.158,63 0%
DOLAR
32,22 0,04%
EURO
35,18 0,22%
ALTIN
2.460,58 0,21%

Hükümet ve belediyeler atağa geçti: 3 Haziran'a kadar başvuran binlerce lira alacak

Devlet tarafından dar gelirli, ihtiyaç sahibi birey ya da habelere yönelik olarak destekler tam sürat devam ederken, Aile Bakanlığı aracılığı ile sağlanan bu desteklerin kalem sayısı gün geçtikçe artıyor.

Yayın Tarihi: 29.04.2024 08:43
Güncelleme Tarihi: 29.04.2024 08:43

Hükümet ve belediyeler atağa geçti: 3 Haziran'a kadar başvuran binlerce lira alacak

Devlet tarafından dar gelirli, ihtiyaç sahibi birey ya da habelere yönelik olarak destekler tam sürat devam ederken, Aile Bakanlığı aracılığı ile sağlanan bu desteklerin kalem sayısı gün geçtikçe artıyor. Çocuktan yaşlısına, çalışandan işçisine kadar her kesmin desteklenirken, gerek tek seferlik gerekse de maaş gibi düzenli ödemeler yapılmaya devam ediyor. Özellikle de kendi işini kendi göremeyen ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayan yaşlılara yönelik, devlet kollarını açarken, sağlanan desteklerde artıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yaşlı vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve desteklemek için Yaşlı Destek Programı (YADES) 2024'e bütçe ayırdığını ve başvuruların başladığını duyurdu.

tll

65 yaş ve üzeri yaşlı vatandaşlarımızın korunması, desteklenmesi ve refah payının arttırılması adına sağlanan destekler YADES çerçevesinde sağlanmaktayken, belediyeler ile bakanlığın ortaklaşa çalışmaları ile proje ya da bireyler belirlenmektedir. 

 Program kapsamında, evde bakım, gündüz bakım ve psikososyal destek gibi hizmetler sunulacaktır. Belediyeler söz konusu program için kendi projelerini ve kişileri belirleyip bakanlığa iletmekle görevlidir. Hizmete ihtyiaç duyan ve ülke sınırları içerisinde yaşayan 65 yaş üzeri yaşlılar başvurusunu tamamlayabilmektedir.  Maddi desteğin yanı sıra evde bakım hizmetleri ve psikodestek sağlanmaktadır.

tll

YADES BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

Yades başvurularının doğrudan yapılmayacağı bilinmektedir. Yaşlı adına Belediyeler, 3 Haziran 2024 tarihine kadar proje tekliflerini valiliklerine sunacaktır. Onaylanan projeler belediyeler tarafından uygulanacak iken belirlenen projeler ile birlikte belediyeler başvuru yapacaklardır. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamada YADES 2024 için 11 milyon 278 bin lira bütçe ayrıldığı belirtildi. Bu bütçenin dağılımında; belediyeler tarafından hazırlanacak ve valiliklerce onaylanacak projelere aktarılacaktır.

Yaşlkı nüfusun artmaya başladığı son yıllarda ihtiyaçlı olma durumunu ortadan kaldırmak adına hükümet tarafından bir çok destek sağlanmaya devam etmektedir. YADES 2024, yaşlı vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerine katkıda bulunacak önemli bir programdır.