Bist 100
10.319,96 1%
DOLAR
32,26 -0,07%
EURO
35,08 -0,07%
ALTIN
2.454,43 0,02%

Hudutsuz Sevda Nergis kim, nereli, kaç yaşında? Tülay Günal kimdir, hangi dizilerde oynadı?

Hudutsuz Sevda dizisinin başrol oyuncularından biri olan Tülay Günal, Nergiz karakteriyle izleyicilerin beğenisini kazanıyor. Peki Tülay Günal kimdir, kaç yaşındadır, hangi dizilerde oynamıştır? İşte Tülay Günal’ın biyografisi.

Yayın Tarihi: 17.12.2023 19:04
Güncelleme Tarihi: 17.12.2023 19:04

Hudutsuz Sevda Nergis kim, nereli, kaç yaşında? Tülay Günal kimdir, hangi dizilerde oynadı?

Hudutsuz Sevda, her perşembe akşamı FOX TV’de izleyicilerle buluşuyor. Dizinin başrollerinde Deniz Can Aktaş, Miray Daner, Esra Dermancıoğlu, Burak Sergen, Asuman Dabak ve Burak Sevinç gibi isimler yer alıyor. Dizide, Leto Hanedanı’nın ihtiraslı, güçlü, zeki ve karanlık kadını Nergis Leto’yu Tülay Günal canlandırıyor. Nergis Leto, zamanı geldiğinde Leto Hanedanı’nı kendi evlatlarının yönetmesini isteyen, kendine ve ailesine düşmanlık edenlere kim olurlarsa olsun merhamet göstermeyen, acımayan çok güzel bir "ana"dır. Bir gün dul kalsa, ailesinin gayri meşru gücünü o yönetecektir. Peki,  Hudutsuz Sevda'nın Nergiz'i Tülay Günal kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi dizilerde oynadı? İşte, Tülay Günal’ın biyografisi…

hudutsuz sevda

Tülay Günal kimdir?

Tülay Günal, 1970 yılında Kastamonu’da dünyaya geldi ve eğitimini Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nde tamamladı. Tiyatro sahnelerinde uzun yıllar boyunca görev alan Günal, 2007 yılında "Asi" dizisiyle televizyon dünyasına adım attı. Ardından "İkimizin Sırrı," "Çatı Katı Aşk," "Kuzgun," "Kördüğüm," "Tatlı Küçük Yalancılar," "Umutsuz Ev Kadınları" gibi önemli dizilerde rol aldı. Halen "Hudutsuz Sevda" dizisinde Nergis Leto karakterini canlandırmaktadır.

Oyuncu aynı zamanda sinema dünyasında da başarılı bir kariyere sahiptir. "Nokta" (2008), "Çoğunluk" (2010), "Yeraltı" (2012), "Kelebeğin Rüyası" (2013), "Kış Uykusu" (2014), "Nadide Hayat" (2015), "Kalandar Soğuğu" (2016), "Ayla" (2017), "Müslüm" (2018), "Karakomik Filmler: Kaçamak" (2019) ve "Karakomik Filmler: Emanet" (2020) gibi önemli filmlerde rol almıştır.

hudutsuz sevda

Günal, kariyeri boyunca birçok ödül kazanmıştır. 2009 yılında "Nokta" filmiyle 46. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'nü, 2010 yılında "Çoğunluk" filmiyle 47. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü, 2014 yılında "Kış Uykusu" filmiyle 51. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'nü, 2016 yılında "Kalandar Soğuğu" filmiyle 53. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü ve 2017 yılında "Ayla" filmiyle 54. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazandı.,

Hudutsuz Sevda Nergis Leto kimdir?

Hudutsuz Sevda dizisinde Nergis Leto, Dursun Leto’nun eşi, Yavuz ve Zeynep’in annesi, Leto Hanedanı’nın ihtiraslı, güçlü, zeki ve karanlık kadınıdır. Nergis Leto karakterine Tülay Günal hayat vermektedir.

Tülay Günal kaç yaşında?

Tülay Günal, 1970 yılında doğduğu için 2023 yılı itibariyle 53 yaşındadır.

Tülay Günal nereli?

Tülay Günal, Kastamonu doğumludur.

Tülay Günal hangi dizilerde oynadı?

Tülay Günal, Asi, İkimizin Sırrı, Çatı Katı Aşk, Kuzgun, Kördüğüm, Tatlı Küçük Yalancılar, Umutsuz Ev Kadınları ve Hudutsuz Sevda gibi dizilerde oynadı.

Tülay Günal hangi filmlerde oynadı?

Tülay Günal, Nokta, Çoğunluk, Yeraltı, Kelebeğin Rüyası, Kış Uykusu, Nadide Hayat, Kalandar Soğuğu, Ayla, Müslüm, Karakomik Filmler: Kaçamak, Karakomik Filmler: Emanet gibi filmlerde oynadı.

Tülay Günal hangi ödülleri aldı?

Tülay Günal, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde beş kez ödül aldı. Nokta filmiyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Çoğunluk filmiyle En İyi Kadın Oyuncu, Kış Uykusu filmiyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Kalandar Soğuğu filmiyle En İyi Kadın Oyuncu ve Ayla filmiyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödüllerini kazandı.