HÜDA PAR'lı Serkan Ramanlı'dan Asgari Ücret Açıklaması
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, 2025 yılı için asgari ücretin en az 30 bin lira olması gerektiğini ifade etti. Ramanlı, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, sermayenin korunmasının yanı sıra emeğin enflasyona karşı korunması gereken bir hak olduğunu vurguladı.
Belediyelerin Harcamaları Üzerine Eleştiriler
Ramanlı, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından konserlere harcanan “onlarca milyon lira” konusuna değinerek, belediyelerin kaynaklarını israf ettiğini ve bunun hesabını vermeleri gerektiğini belirtti. "Belediyenin, yetimin, öksüzün malı, fakir fukaranın kapısı olduğunu" ifade eden Ramanlı, gereksiz harcamaların haksızlık olduğunu savundu.
Denetim ve Asgari Ücret Talepleri
Türkiye’deki belediyelerin çoğunun faydasız işlerle meşgul olduğunu belirten Ramanlı, bu durumun artık yetersiz olduğunu vurgulayarak, belediyelerin ciddi bir şekilde denetlenmesi gerektiğini ifade etti. 2025 yılı için geçerli olacak asgari ücret görüşmelerine değinen Ramanlı, asgari ücrete en azından gerçekleşen enflasyon oranında artış yapılmasını önerdi. "Bu rakam 30 bin liranın altına düşmemelidir çünkü asgari ücretlileri enflasyona ezdiremeyiz" dedi.
Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.