Horonla tazeliği gösterdi: Akçakoca'da palamut 75 liraya düştü

Düzce Akçakoca'da balıkçı İsrafil Işık, denizden yeni çıkan palamutları horonla tanıtarak tazeliği gösterdi; palamut fiyatı 100 liradan 75 liraya indi.

Yayın Tarihi: 10.09.2026 13:21
Güncelleme Tarihi: 10.09.2026 13:21

Horonla tazeliği gösterdi: Akçakoca'da palamut 75 liraya düştü

Horonla tazeliği gösterdi: Akçakoca'da palamut 75 liraya düştü

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde balıkçılık yapan İsrafil Işık, bu hafta tezgaha gelen taze palamutların tazeliğini göstermek için sıra dışı bir tanıtım yaptı. Denizde bereketli bir avın ardından tezgaha indiğini belirten Işık, hem kendisi horon oynadı hem de palamutları oynatarak müşterilere tazeliğin işaretlerini sergiledi.

balıkçı ve gösteri:

İsrafil Işık, bölge müziği eşliğinde yaptığı gösteride balıkların canlı ve yeni olduğunu vurguladı. Işık, üretimin bolluğunu ve insanlara güven vermek istediğini şu sözlerle anlattı: "Balıklar taze. Denizden yeni çıktı. Baksana horon oynuyorlar horon. Maşallah, maşallah. Düzce balık yesin diye 75 liradan satıyoruz. Anne sütünden sonra en doğal besin balıktır. Bugün denizde bolluk var, bereket var. Tezgahlara yansıttık. Parası olmayana da bedava dağıtacağım".

fiyatlar ve av verimi:

Geçen haftaya göre palamut fiyatında gözle görülür bir düşüş yaşandı. Haftaya göre 100 liradan satışa çıkan ve yaklaşık 500 gram gelen palamut bu hafta tezgahta 75 liradan alıcı buluyor. Balıkçılar, bereketli avın pazara yansımasıyla tüketicilerin daha uygun fiyata taze balık alma imkânı bulduğunu söylüyor.

İsrafil Işık'ın hem eğlenceli hem de doğrudan yaklaşımı, bölge sakinlerinin dikkatini çekerken balığın tazeliğine dair güçlü bir görsel mesaj da sundu. Tezgâha yansıyan bolluk, yerel pazarlarda fiyatların daha erişilebilir olmasını sağlıyor ve ihtiyaç sahipleri için bazı dağıtım vaadi de içeriyor.

Düzce’de taze balıkları göstermek için hem palamutları oynattı hem kendisi horon oynadı

Düzce’de taze balıkları göstermek için hem palamutları oynattı hem kendisi horon oynadı

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.