Honduras ve ABD Arasındaki Suçluların İadesi Anlaşması Uzatıldı
Honduras Devlet Başkanı Xiomara Castro, ABD ile imzalanan suçluların iadesine dair anlaşmanın uzatılması konusunda anlaşma sağlandığını duyurdu. Castro, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ABD’nin müdahalesini artırması gerekçesiyle daha önce feshetme kararı aldığı anlaşma ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Castro, "Suçluların iadesi anlaşmasının Honduras için gerekli güvencelerle sürmesi konusunda ABD'deki yeni yönetimle mutabık kaldım," ifadelerini kullandı.
Honduras Dışişleri Bakanı Eduardo Enrique Reina ise, yakın zamanda Beyaz Saray ile düzensiz göçmenler, askeri ve serbest ticaret konularında görüşmeler yapıldığını vurgulayarak, bu çerçevede suçluların iadesi anlaşmasının detaylarının da ele alındığını belirtti.
Castro, 2024'te ABD'nin bu anlaşmayı kullanarak Güney Amerika ülkelerinin iç işlerine müdahale ettiğini savunarak, anlaşmayı sonlandırma kararı aldıklarını açıklamıştı.