DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.863.681,12 -0,25%

Honaz'ın cennet hurması cipsi sofralara ulaşıyor: Hijyenik ve katkısız üretim

Honaz Belediyesi, yerel cennet hurmasından hijyenik ve katkısız cips üretimine başladı; yaklaşık 1.500 aile bu üretimle geçimini sağlıyor.

Yayın Tarihi: 04.11.2025 11:26
Güncelleme Tarihi: 04.11.2025 11:26

Honaz'ın cennet hurması cipsi sofralara ulaşıyor: Hijyenik ve katkısız üretim

Honaz'da cennet hurması cips üretimi başladı

Tarım çalışmalarıyla öne çıkan Honaz Belediyesi tarafından geliştirilen cennet hurması cipsi üretimi, ilçe sofralarına gönderilmeye başlandı. Üretim, hijyenik koşullarda ve katkı maddesiz şekilde gerçekleştiriliyor; ürün her yaştan tüketici için uygun bulunuyor.

Denizli'nin Honaz ilçesi, kuru cennet hurması üretiminde Türkiye birincisi konumunda. İlçede cennet hurması üretimi, yaklaşık 1.500 ailenin geçim kaynağı haline geldi ve ürün iç piyasanın yanı sıra yurt dışı pazarına da gönderiliyor. Honaz Belediyesi, üreticilere destek sağlamak ve geleneksel tohumları korumak amacıyla Yerel Tohum Bankası kurdu; bu kapsamda 2 bin 500 ata tohumunu korumaya aldı.

Üretim ve ambalaj süreci

Honaz Belediyesi Yerel Tohum Merkezi'nde üretilen cipsler, tamamen el değmeden ve hijyenik şartlarda hazırlanıyor. Doğal ve katkısız kurutma işlemi tamamlanan ürünler, dilimlenip paketlenerek tüketime sunuluyor. Ambalajlar iki farklı boyutta planlandı: 100 gram ve 200 gram.

Belediye ve uzman açıklamaları

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek üretim sürecine ilişkin, "7 gün önce dilimleyerek kurumaya bıraktığımız cennet elmaları bugün kutularımıza yerleştiriyoruz ve artık kullanıma hazır hale geldi. Gördüğünüz gibi bu kutularda içinde ne olduğunu görebildiğiniz şekilde ambalajlandı ve artık sizlerin sofralarına gitmek üzere şu anda yolculuğa başlıyor. Burası oldukça başarılı bir uygulamanın ev sahipliğini yapıyor. Cennet elması konusunda yeni yeni üretim biçimleri geliştirmeye çalışıyoruz ve bu konuda da çok başarılı bir uygulama gerçekleşti. İnanın tadı muhteşem çok güzel bir tat var. İçindeki aroması ve tadı gerçekten insana bir hoşluk veriyor. Mutlaka denemeniz tavsiye ederim. Kutularımız 2 büyük farklı büyüklükte planlandı. Bir tanesi 100 gram, bir tanesi de 200 gram olacak şekilde planlandı ve böylece sizlerin sofrasına ulaşacak afiyet olsun. Keyifle yiyebilirsiniz. Çünkü bu ürünün içinde hiçbir katkı maddesi yok. Bu ürünün içinde hiçbir zararlı madde yok. Çocuklarınıza, yaşlılarımıza herkese keyiflice yiyebilirler. Çünkü biliyorsunuz beslenme artık hastalıkların da aslında başlangıç noktası. Bu doğal ürünümüzü katkısız. Bu doğal ürünümüzü keyifle tüketebilirsiniz. Afiyet, bal, şeker olsun"

Yerel Tohum Merkezi Ziraat Mühendisi Tuğba Çınar ise üretim yöntemini şu sözlerle anlattı: "Cennet elması ürünümüzü bu sezon kurutma şeklini bir değişiklik kattık. Aslında önceden asarak kuruttuğumuz cennet elmalarını bu sezon cips haline getirdik. Bu şekilde önce soyduk arkasından 4 milimlik makinadan geçirerek ince hale getirdik ve kurutmaya serdik. Yaklaşık bir hafta gibi süreçte doğal bir ortamda herhangi bir ilaç, kimyasal madde kullanmadan kuruttuk. Şimdi paketleme aşamasındayız. Gayet sağlıklı, güvenilir bir şekilde tüketebileceğiniz cennet elması kurullarımızı sizlere hazır hale getirildi, afiyet olsun"

TARIM ALANINDAKİ ÇALIŞMALARIYLA DİKKAT ÇEKEN HONAZ BELEDİYESİ TARAFINDAN HAYATA GEÇİRİLEN CENNET...

TARIM ALANINDAKİ ÇALIŞMALARIYLA DİKKAT ÇEKEN HONAZ BELEDİYESİ TARAFINDAN HAYATA GEÇİRİLEN CENNET HURMASI CİPSİNİN SOFRALARA YOLCULUĞU BAŞLADI. HİJYENİK VE KATKI MADDESİZ ÜRETİMİ YAPILAN CENNET HURMASI CİPSLERİ YER YAŞTAN BİREYDEN TARAFINDAN GÜVENLE TÜKETİLEBİLİYOR.

TARIM ALANINDAKİ ÇALIŞMALARIYLA DİKKAT ÇEKEN HONAZ BELEDİYESİ TARAFINDAN HAYATA GEÇİRİLEN CENNET...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı