Hisarcık'ta engerek yılanını kuyruğundan yakalayan emekli: 'Şimdi yapmazdım'

Kütahya Hisarcık’ta mantar toplarken yolda gördüğü engerek olduğunu düşündüğü yılanı kuyruğundan yakalayıp doğaya bırakan Süleyman Yolcu, tepki sonrası davranışının tehlikesini kabul etti.

Yayın Tarihi: 05.11.2025 10:44
Güncelleme Tarihi: 05.11.2025 10:44

Hisarcık'ta engerek yılanını kuyruğundan yakalayan emekli: 'Şimdi yapmazdım'

Hisarcık'ta engerek yılanını kuyruğundan yakalayan emekli: 'Şimdi yapmazdım'

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde, araziye mantar toplamaya giden emekli işçi Süleyman Yolcu yol üzerinde gördüğü bir yılanı elleriyle yakaladıktan sonra tekrar doğaya bıraktı. Olay, Hasanlar ile Kabaklar köyleri arasındaki dönüş yolunda yaşandı.

Olayın detayları

Yolcu, aracını kullanırken yerde hareket ettiğini fark ettiği yılanın kendisine doğru hamle yaptığını anlattı. "Yılan bana saldırınca dikkatimi çekti. Geri manevra yaparak araçtan inip engerek cinsi olduğunu tahmin ettiğim yılanı kaçarken kuyruğundan yakaladım," dedi. Elindeki yılanı sallayıp sevdiğini, daha sonra doğaya bıraktığını ve o anları cep telefonuna kaydettiğini belirtti.

Sosyal medyada paylaştığı görüntülere gelen tepkiler arasında "Sen deli misin?", "Ölümle dans etmişsin", "Bu adam aptal", "Anan seni Kadir Gecesinde mi doğurdu?" gibi yorumlar yer aldı.

Sonrasında farkındalık ve uyarı

Yorumları okuyunca olayın ciddiyetini fark ettiğini söyleyen Yolcu, "O anları o kadar ciddiye almamıştım. Yorumları okuyunca dehşete kapıldım. Sonra hareketimin tehlike boyutunu fark ettim" ifadelerini kullandı. Yolcu, el ile yakaladığı yılanın en zehirli türlerden biri olabileceğini belirterek, "O hareketi şu an olsa yapmazdım. Çünkü yılan beni dağın başında ısırsa yanımda kimse de yok. 15-20 dakika içinde ölebilir, ya da felç olabilirdim. Ben bir delilik yaptım, kimseye tavsiye etmiyorum" diye konuştu.

Yolcu, yakaladığı yılanın engerek cinsi olduğunu tahmin ettiğini söyledi; haberde bu türün tek ısırığının bile ölümcül olabileceği vurgulandı.

SÜLEYMAN YOLCU, ENGEREK YILANINI KUYRUĞUNDAN ELLERİYLE YAKALAYIP, SONRA TEKRAR DOĞAYA BIRAKTI.

SÜLEYMAN YOLCU, ENGEREK YILANINI KUYRUĞUNDAN ELLERİYLE YAKALAYIP, SONRA TEKRAR DOĞAYA BIRAKTI.

SÜLEYMAN YOLCU, ENGEREK YILANINI KUYRUĞUNDAN ELLERİYLE YAKALAYIP, SONRA TEKRAR DOĞAYA BIRAKTI.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı