Hisarcık Şeyhler Köyü'nde 1970 Gediz Depremi Kurbanları İçin İlk Kez Mevlit ve Hayır Yemeği

Şeyhler köyünde 28 Mart 1970 Gediz Depremi'nde yaşamını yitiren 16 kişi için köy camisinde mevlit okutuldu ve hayır yemeği verildi; program ilk kez düzenlendi.

Yayın Tarihi: 28.03.2026 12:35
Güncelleme Tarihi: 28.03.2026 12:39

Hisarcık Şeyhler Köyü'nde 1970 Gediz Depremi Kurbanları İçin İlk Kez Mevlit ve Hayır Yemeği

Hisarcık Şeyhler Köyü'nde 1970 Gediz Depremi Kurbanları İçin İlk Kez Mevlit ve Hayır Yemeği

Anma programının amacı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesine bağlı Şeyhler köyünde, 28 Mart 1970 Gediz Depreminde hayatını kaybeden köy sakinlerini anmak üzere mevlit okutulup hayır yemeği verildi. Etkinlik, depremde yaşamını yitirenleri anmanın yanı sıra toplumsal hafızayı canlı tutmayı hedefledi.

Mevlit programı

Program kapsamında köy camisinde 16 kişi için mevlit okutuldu. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İlçe Müftüsü Hüseyin Demirci tarafından dua edildi. Mevlit töreni, dinî ritüel çerçevesinde kayıpların anılması ve birlik-duygu atmosferinin güçlendirilmesi yönünde planlandı.

Hayır yemeği ve katılım

Duanın ardından köy meydanında vatandaşlara etli pilav ve ayran ikram edildi. Etkinliğe Kaymakam Erkan Atam, Belediye Başkanı Mustafa Demirtaş, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Kaan Nayman, İlçe Emniyet Amiri Ayhan Istık, İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Çümen, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhtarın açıklaması ve geleceğe yönelik adım

Köy Muhtarı Halil Öztürk, bu yıl ilk kez böyle bir program düzenlediklerini vurgulayarak, "Merkez üssü Gediz olan ve köyümüzü de etkileyen depremin acısını 56 yıl önce yaşamıştık. Bu depremde hayatını kaybeden 16 vatandaşımız için ilk defa mevlit okuttuk ve hayır yemeği verdik. Katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun. Bundan sonra her yıl bu geleneği sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı. Muhtarın sözleri, anma geleneğinin düzenli olarak sürdürülmesinin köy için önemine işaret etti.

Toplumsal anma törenleri, hem geçmişte yaşanan afetlerin ardından toplumsal dayanışmanın hatırlanmasına hem de gelecek nesillere aktarılacak bir hafıza oluşturulmasına hizmet ediyor. Şeyhler köyünde düzenlenen bu ilk etkinlik, kayıpların anısının korunması ve toplum bağlarının güçlendirilmesi açısından sembolik bir adım olarak değerlendirilebilir.

HİSARCIK’TA DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN MEVLİT VE HAYIR YEMEĞİ

HİSARCIK’TA DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN MEVLİT VE HAYIR YEMEĞİ

HİSARCIK’TA DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN MEVLİT VE HAYIR YEMEĞİ

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.