Hezarfen'de iniş denemesi sonrası eğitim uçağı toprak alana çıktı

Hezarfen Havalimanı'nda iniş yapan eğitim uçağı pistten çıkarak toprak alana girdi; pilot yara almadı, tedbir amaçlı hastaneye götürüldü.

Yayın Tarihi: 08.11.2026 11:57
Güncelleme Tarihi: 08.11.2026 12:03

Hezarfen'de iniş denemesi sonrası eğitim uçağı toprak alana çıktı

Hezarfen Havalimanı'nda eğitim uçağı pistten çıktı

Sabah saatlerinde Büyükçekmece'deki Hezarfen Havalimanı'nda iniş yapan bir eğitim uçağı, piste tutunamayarak toprak alana girdi. Olayda yaralanan olmadı ve pilot uçağı emniyetli şekilde durdurdu.

kaza anı ve müdahale:

Edinilen bilgilere göre kaza iniş sırasında meydana geldi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekipler olay yerinde güvenlik önlemleri alarak müdahalede bulundu ve pilotun durumunu kontrol etti.

teknik inceleme başlatıldı:

Pilot, sağlık kontrolleri için tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı, ancak herhangi bir yaralanma bildirilmedi. İlk incelemelerin tamamlanmasının ardından kazanın nedeninin belirlenmesi amacıyla teknik çalışma başlatılacağı bildirildi. Uçak, teknik inceleme yapılmak üzere bulunduğu yerden çekildi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

UÇAK, TEKNİK İNCELEME YAPILMAK ÜZERE BULUNDUĞU YERDEN ALINDI

UÇAK, TEKNİK İNCELEME YAPILMAK ÜZERE BULUNDUĞU YERDEN ALINDI

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.