Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Herkesin evinde olan o ürünleri karıştırınca resmen yaşamınız uzuyor! Evde yıllardır şifa deposu saklıyormuşuz

Mideye, kalbe, cilde, mikroplara karşı mucizevi ürünü tarçın ile karıştırınca bakın neler oluyor! Herkesin evinde bulunan o iki ürün resmen şifa deposu. İşte bal ve tarçının vazgeçilmez birleşimi....

Yayın Tarihi: 17.12.2023 12:57
Güncelleme Tarihi: 17.12.2023 12:57

Herkesin evinde olan o ürünleri karıştırınca resmen yaşamınız uzuyor! Evde yıllardır şifa deposu saklıyormuşuz

Her evde bulunan balı bir de tarçınla karıştırarak deneyin! Günde bir kaşık yediğiniz zaman resmen yaşamınız uzayacak. Yıllardır evde şifa deposu olarak sakladığınız bal ve tarçın, yüzyıllardır geleneksel tıpta kullanılarak insan vücudunda bir çok sağlığı beraberinde getiriyor. Sizlerde yalnızca bu iki malzemeyle evinizde basit bir birleşim yapabilir, tamamen doğal olarak evinizde şifa deposu hazırlayabilirsiniz.

TARÇIN VE BALIN FAYDALARI 

Her iki malzemede bağışıklık sistemini güçlendiren özelliklere sahiptir. Bu sebeple insan vücudunu tüm hastalıklara karşı korumaktadır. Ek olarak günde bir kaşık bu karışımdan tüketmeniz hastalıklara yakalanma riskini de en az indirgeyecektir. 

Tamamen doğal bir şeker içeren bal, aynı zamanda hızlı bir enerji kaynağıdır. Tarçının da metabolizmayı canlandırdığını ve enerji seviyesini yükselttiğini ele alırsak, bu ikili karışımın vücudu tamamen yüksek enerjide tutabileceğini söyleyebiliriz.

Tarçın ve bal karışımı kolestrol düzeylerinin düzenleme konusunda en büyük yardımcınız olabilir. Tamamen doğal bu karışım sayesinde kalp sağlığınızı olumlu yönde etkileneceğinden şüphemiz yok.

TARÇIN VE BAL

Tarçın kan şekerinde dengeleyici özelliklere sahiptir. Bal ile birleştiği zaman bu ikili kilo kontrolünde önemli katkılar sağlayabilir.

Tarçın ve bal kendi başlarına vücutta bir çok olumlu etkiye sahip olan ürünlerdir. Bu iki ürünün birleşimi ise vücutta adeta mucizevi bir etkiyi beraberinde getirir. eğer sizler de sağlıklı yaşamı önemsiyor ve uzun yıllar yaşamak istiyorsanız, yalnızca günde bir kaşık tarçın ve bal karışımını tüketmeniz yeterli olacaktır. Peki bu karışım nasıl tüketilir? İşte tarçın ve bal tüketmenin yöntemleri...

TARÇIN VE BAL NASIL TÜKETİLİR?

Tarçın ve balı günlük olarak tüketirken farklı farklı yöntemler kullanmanız mümkündür. İlk olarak dilerseniz sabah çayınıza ya da kahvenize ekleyebilirsiniz. Bir çay kaşığı bal ve tarçını sabah çayınıza ya da kahvenize eklediğiniz zaman güne oldukça enerjik başladığınızı muhakkak fark edeceksiniz. Dilerseniz sıcak süt tüketmeyi seviyorsanız tarçını ve balı sıcak süt içersine ekleyerek lezzetli bir içecek de elde edebilir. Sabah kahvaltılarınızda ya da akşam uyumadan önce tüketebilirsiniz. Bu karışım stres ve uykusuzlukla başa çıkmanıza da yardımcı olacaktır.

Bal ve tarçın karışımını hazırlayarak doğal bir şurup da elde edebilirsiniz. Bu karışımı dilerseniz sade olarak dilerseniz de evde kahvaltılarınız da ekmeklerin üzerine sürerek ya da yoğurda ekleme yaparak tüketebilirsiniz. Son olarak bal ve tarçın, meyve ile hazırlayacağını smoothilerde de tatlandırıcı etkiye sahip olacaktır. Smoothilerde bal ve tarçın karışımıyla hem tatlandırılabilir hem de daha sağlıklı ve ekstra besleyici bir içerik hazırlayabilirsiniz