Dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam adına sofralarınıza renk katacak olan lezzetlerden soğan salatası hem lezzetiyle hem de pratik hazırlanışı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Sofraların vazgeçilmez yemeklerinin yanında aparatif bir salata düşünüyorsanız, muhakkak soğan salatasını denemelisiniz. Yaptıktan sonra vazgeçemeyeceğiniz bu soğan salatasıyla Türk mutfağına bir kez daha aşık olacaksınız.
SOĞAN SALATASI MALZEMELERİ
- 2 tane soğan
- 1 tatlı kaşığı ölçüsüne tuz
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde sumak
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde pulbiber
- 1/4 demet maydanoz
- Nar ekşisi
- Zeytinyağı
SOĞAN SALATASI YAPILIŞI
- Soğanlarınızı soyarak, piyazlık şekilde doğrayın.
- Hemen ardından bir kabının içerisine yerleştirdiğiniz tel süzgeçin içerisine doğramış olduğunuz soğanlarınızı alın.
- Tuzu soğanların üzerine serpiştirerek 5 -10 dakika boyunca güzelce yoğurun ve soğanların yumuşamasını sağlayın. Tel süzgeç içersinde acı suyunu süzdürmek için soğanları yarım saat kadar buzdolabında bekletin ve ardından karıştırma kabına alın.
- Mayısdanozlarınızı ince ince kıyın. Sumak ve pulbiber ile beraber soğanları ilave ederek güzelce karıştırın.
- Tabağa aldığınız soğanların üzerine ise nar ekşisi ve zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun...