Leblebi, nohuttan yapılan bir kuruyemiştir. Türkiye'de yaygın olarak tüketilen leblebi, zengin vitamin ve mineral içeriği ile sağlığa birçok faydası bulunmaktadır.
Leblebinin faydaları şunlardır:
- Yüksek lif içeriği sayesinde tokluk hissini artıran leblebi daha az kalori alımına yardımcı olur.
- Leblebi, lif ve protein bakımından zengindir. Bu, kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur.
- Leblebi, magnezyum ve lif bakımından zengindir. Bu, kalp sağlığını korumaya yardımcı olur.
- Antioksidanlar bakımından zengin olan leblebi riskini azaltmaya yardımcı olur.
- Protein ve vitamin bakımından zengin olan leblebi, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.
- Leblebi, magnezyum bakımından zengindir. Bu, sinir sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.
- Protein ve karbonhidrat deposu olan leblebi, enerji vererek yorgunluğun azalmasına yardımcı olur.