Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Henniye'nin Gazze ve İsrail arasındaki esir takası görüşmeleri sona erdi!

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Mısır ziyaretinin sona erdiğini bildirdi. İsrail’in Gazze’ye saldırıları, ateşkes ve esir takası konularında görüşen Heniyye, detayları da aktardı.

Yayın Tarihi: 23.02.2024 12:15
Güncelleme Tarihi: 23.02.2024 12:15

Henniye'nin Gazze ve İsrail arasındaki esir takası görüşmeleri sona erdi!

Hamas tarafından yapılan yeni yazılı açıklamada, Heniyye’nin Mısır makamlarıyla görüşmesi aktarıldı. Saldırı altındaki Gazze Şeridi’ndeki son durum ve ateşkes görüşmeleri yapılırken, Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil’le bir araya gelindiği belirtildi. 

Görüşmelerde yerinden edilenlerin evlerine gönderilmesi, Gazze’ye insani yardım ve devam eden saldırılarla birlikte barınma problemi konuşuldu. Bu kapsamda esir takası müzakereleri de yapılırken, İsrail’in ramazan ayında Mescid-i Aksa’da getirdiği kısıtlamalar da konuşuldu. 

Neler oldu? 

Tel Aviv yönetimi ile Hamas arasındaki esir mutabakatı kapsamında Mısır’ın başkenti Kahire’de görüşmeler yapılmıştı. Heniyye başkanlığındaki heyet, Salı günü Kahire’de görüşmeler yaparken, İsrail’in yanı sıra ABD, Katar ve Mısırlı yetkililer de toplantılara katılmıştı. Ancak toplantılardan herhangi bir sonuç çıkmamıştı. 

Yapılan toplantının ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu, Kahire’deki toplantıya “Hamas’ın yeni bir öneride bulunmadığını” gerekçe göstererek heyet göndermeyi reddetmişti. Alınan son bilgilerde ise Hamas’ın elinde 130’dan fazla İsrailli esir olduğu kaydedilmişti.