Bist 100
8.907,65 2%
DOLAR
31,53 0,54%
EURO
34,3 0,72%
ALTIN
2.127,34 1,76%

Hem protein dolu hem de lezzetinden parmaklarınızı yiyeceğiniz bu pilav tarifi ile akşam yemeğiniz hazır

Akşam yemeğinde ne yiyeceğim derdine bu tarifle son vereceksiniz! Hem protein dolu hem de lezzetinden kesinlikle parmaklarınızı yiyeceğiniz bu pilav tarifi ile sofranız renklenecek. Yalnızca dakikalar içersinde hazırlayacağınız bu tarifi yiyen bayılacak!

Yayın Tarihi: 12.12.2023 17:53
Güncelleme Tarihi: 12.12.2023 17:53

Hem protein dolu hem de lezzetinden parmaklarınızı yiyeceğiniz bu pilav tarifi ile akşam yemeğiniz hazır

Tüm gün ev işleriyle uğraşıyor yoruluyorsanız ya da dışardan eve çalışmaktan geç saatlerde dönüyorsanız; bu tarif tam olarak size göre! Hem lezzetli hem protein dolu hem de pratik bu tarif sayesinde lezzetli bir akşam öğünü yemeye hazır olun. Yıllardır meğerse bu tarif aranıyormuş! Bir tarifin içersinde tüm lezzetler bir arada. İşte tavuklu sebzeli pilav tarifi...

TAVUKLU SEBZELİ PİLAV TARİFİ MALZEMELERİ

  • 2 su bardağı ölçüsünde pirinç 
  • 400 gr kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde karabiber
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde toz biber
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde toz zerdeçal
  • 1 su bardağı ölçüsüne bezelye
  • 1 su bardağı üstünde havuç
  • 4 su bardağı ölçüsünde tavuk suyu ya da su 

TAVUKLU SEBZELİ PİLAV TARİFİ

TAVUKLU SEBZELİ PİLAV TARİFİ YAPILIŞI 

  1. İlk etapta pirinçlerinizi güzelce yıkayıp, süzün.
  2. Bir tencerenin içersinde sıvı yağınızı ısıtın ve yemeklik şekilde doğranmış olan soğanlarınızı pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Tavuk göğsünü kuşbaşı doğranmış şekilde ekleyin.
  4. Tavuklarınız beyazlayana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.
  5. Tuzu, baharatlarınızı, bezelyenizi ve rendelemiş olduğunuz havucununuz ekleyip tekrardan karıştırın.
  6. Yıkamış olduğunuz pirinçlerinizi tencerenin içerisine ilave edin.
  7. Pirinçlerinizin suyunu çıkana kadar kısık ateşte hiç karıştırmadan pişirin. 
  8. Tavuk suyunu ya da suyunuzu ekleyin. 
  9. Kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pilav tüm suyunu çekene kadar pişirmeye bırakın.
  10. Pilavanız suyunu çektikten sonra ise temiz bir bez ya da kağıt havlu yardımıyla tencerenizin üstünü kapatın ve üzerine tencere kapağını kapatın.
  11. Yaklaşık 10 dakika kadar pilavınızı demlenmeye bırakın. 
  12. Demlendikten sonra karıştırarak tazecik servis edebilirsiniz.