Hazine ve Maliye Bakanlığı Haftaya Üç Tahvil İhalesi Düzenleyecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, haftaya üç tahvil ihalesi gerçekleştirecek. Detaylar iç borç ihraç takviminde belli oldu.

Yayın Tarihi: 14.02.2025 11:24
Güncelleme Tarihi: 14.02.2025 11:24

Hazine ve Maliye Bakanlığı Haftaya Üç Tahvil İhalesi Düzenleyecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, önümüzdeki hafta üç tahvil ihalesi gerçekleştireceğini duyurdu. Bakanlığın yayımladığı iç borç ihraç takvimine göre, 17 Şubat'ta yapılacak ihalede, 4 yıl (1386 gün) vadeli ve 3 ayda bir kupon ödemeli TLREF'e endeksli devlet tahvili yeniden ihraç edilecek.

İhaleler, 18 Şubat'ta da devam edecek. Bu tarihte iki ayrı ihale gerçekleştirilecek. İlk ihale 3 yıl (1029 gün) vadeli ve 6 ayda bir kupon ödemeli TÜFE’ye endeksli devlet tahvilinin yeniden ihracı olurken, ikinci ihale ise 5 yıl (1666 gün) vadeli ve 6 ayda bir kupon ödemeli sabit kuponlu devlet tahvilinin yeniden ihraç edilmesini kapsayacak.

Bu ihale süreci, yurt içindeki yatırımcılar için önemli fırsatlar sunarken, piyasalarda da dikkate değer bir hareketliliğe yol açması bekleniyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı