Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten spekülasyon uyarısı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomik uygulanan politikaların seçim sonrasında da devam edeceğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 22.02.2024 16:32
Güncelleme Tarihi: 22.02.2024 16:32

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten spekülasyon uyarısı!

Bugün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıkladı. Politika faizi yüzde 45’te sabit bırakılırken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kararın ardından ilk açıklamasını yaptı. 

Ekonomide uygulanan politikaların seçim sonrasında da devam edeceğini vurgulayan Mehmet Şimşek, spekülasyonlara itibar edilmemesi gerektiğini kaydetti. Bununla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Şimşek, "Bu çerçevede dolaşıma kasıtlı olarak sunulan spekülasyonlara itibar etmeyiniz” paylaşımını yaptı. 

mehmet şimşek

Garanti Bankası’nın tahvil ihracına dair bir haber üzerinden paylaşım yapan Bakan Şimşek, çeşitli değerlendirmeler yaptı. Şirketlerin uluslararası piyasalarda sermaye gibi kaynaklara artık daha rahat erişebildiğini vurgulayan Şimşek, spekülasyonlardan uzak durulması gerektiğini kaydetti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da desteği ile uygulamaların devam edeceğini belirte Bakan Şimşek, şu ifadeleri kullandı: 

"Programda öngördüğümüz hedeflere yaklaştıkça ülkemize uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynak akışı daha da artacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü desteğiyle uyguladığımız politikalar, seçim sonrasında da hedeflerimiz doğrultusunda devam edecek. Bu çerçevede; dolaşıma kasıtlı olarak sunulan spekülasyonlara itibar etmeyiniz."