Havza'da selin vurduğu araçlar yediemin otoparkında birikti

Samsun Havza'da taşan Hacı Osman Deresi sonrası yüzün üzerinde hasarlı araç yediemin otoparkına çekildi; birçok araç ağır hasarlı ve kullanılamaz durumda.

Yayın Tarihi: 13.05.2026 13:16
Güncelleme Tarihi: 13.05.2026 13:29

Havza'da selin vurduğu araçlar yediemin otoparkında birikti

Havza'da selin vurduğu araçlar yediemin otoparkında birikti

Samsun'un Havza ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından hasar gören araçlar yediemin otoparkına çekildi. Yüzün üzerinde aracın bulunduğu otoparkta, sel sularının sürüklediği, camları patlayan ve kullanılamaz hale gelen araçlar yan yana dizildi.

Hasarın boyutu

Dün akşam etkisini sürdüren sağanak yağış sonrası Hacı Osman Deresi'nin taştığı ilçede, birçok mahallede hayat olumsuz etkilendi. Cadde ve sokaklardan kaldırılan araçların büyük bölümünün ağır hasarlı olduğu gözlemlendi. Sel sularının sürüklediği bazı otomobillerin kaportalarının parçalandığı, camlarının patladığı ve iç kısımlarının tamamen çamurla dolu olduğu belirtildi.

Otoparkta araçları gören sahipleri büyük üzüntü yaşadı; araçlardan bazıları kullanılamaz hale geldiği için sahipleri hasarın boyutunu görünce şaşkınlık ve çaresizlik ifade etti.

Araç sahiplerinin ifadeleri

Sellden zarar gören Selahattin Akkaya, "Aracımın durumu iyi değil. Her tarafı vurulmuş, kırılmış. Camları patlamış. Sel arabayı 200 metreden fazla sürüklemiş. Aracı yeni almıştım. 20 bin kilometredeydi" dedi.

Aracı kullanılamaz hale gelen Arif Değirmenci ise, "Aracım tam selin geldiği yolun üstündeydi. Kurtarmaya çalıştım ama maalesef sel suyu çok hızlı geldiği için yetişemedim. Araç bu hale geldi" şeklinde konuştu.

Yetkililer ve afet ekipleri çalışmalarına devam ederken, otoparka çekilen araçların tespiti ve sahiplerine teslim süreciyle ilgili süreçlerin nasıl işleyeceği konusundaki bilgiler yetkililerce paylaşılmaya devam edecek.

SAMSUN’UN HAVZA İLÇESİNDE ETKİLİ OLAN SEL FELAKETİNİN ARDINDAN HASAR GÖREN ARAÇLARIN ÇEKİLDİĞİ...

SAMSUN’UN HAVZA İLÇESİNDE ETKİLİ OLAN SEL FELAKETİNİN ARDINDAN HASAR GÖREN ARAÇLARIN ÇEKİLDİĞİ YEDİEMİN OTOPARKINDA ADETA ARAÇ MEZARLIĞI OLUŞTU. SEL SULARININ SÜRÜKLEDİĞİ, CAMLARI PATLAYAN VE KULLANILAMAZ HALE GELEN ONLARCA ARAÇ YAN YANA DİZİLİRKEN, ORTAYA ÇIKAN MANZARA FELAKETİN BOYUTUNU BİR KEZ DAHA GÖZLER ÖNÜNE SERDİ.

SAMSUN’UN HAVZA İLÇESİNDE ETKİLİ OLAN SEL FELAKETİNİN ARDINDAN HASAR GÖREN ARAÇLARIN ÇEKİLDİĞİ...

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.