Havacılık lisesinde geleceğe rota çizildi

Mustafa Palancıoğlu ve Milletvekili Ayşe Böhürler, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Lisesi öğrencilerine proje, staj ve ulusal iş birlikleri fırsatlarını anlattı.

Yayın Tarihi: 19.09.2026 11:41
Güncelleme Tarihi: 19.09.2026 11:41

Havacılık lisesinde geleceğe rota çizildi

Havacılık lisesinde geleceğe rota çizildi

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu ile AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler "Yılların Süzgecinden Tecrübe Kürsüsüne" programı kapsamında Melikgazi Belediyesi Mehmet Altun Havacılık ve Uzay Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Programa AK Parti İl Başkanı Hüseyin Okandan, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Tayyar Şahin ve Melikgazi Belediye Meclis Üyesi Gökhan Ülke de katıldı.

Palancıoğlu: Okula verilen öncelik ve somut destekler:

Başkan Palancıoğlu, lisenin ikinci yılı olduğunu ve 1. sınıfın İngilizce hazırlık sınıfı olarak eğitim verdiğini belirtti. Öğrencilerin İngilizce düzeyinin iyi olduğuna dikkat çekerek, okulun yalnızca Kayseri’den değil farklı illerden de öğrenci çektiğini vurguladı. Belediyenin çok sayıda okul yaptığını ancak en önem verdiği okulun burası olduğunu söyleyen Palancıoğlu, öğrencilere yönelik sağlanan destekleri anlattı.

Verilen destekler arasında TEKNOFEST katılımları ve sektör gezileri öne çıktı; öğrenciler TUSAŞ ve ASELSAN gibi kurumlara götürülmüş. Ayrıca 1. sınıfa başlayan öğrencilere proje desteği sağlanacağı ve Erciyes Üniversitesi Astronomi Bölümü ile birlikte Türkiye’nin ilk milli küp meteoroloji uydusunu fırlatmak üzere çalışmalar başlatıldığı aktarıldı. Bu çalışmalarda Uzay Ajansının destek vereceği, protokol kapsamında Hava İkmal kurumunun da katkı sunmasının beklendiği ifade edildi. Palancıoğlu, bu adımların gençlerin iş ve tecrübe edinme açısından sıkıntı yaşamamasını sağlayacağını belirtti.

Böhürler: Rol modeller ve vizyon mesajı:

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, pırıl pırıl gençleri görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve okulun Türkiye için önemli bir hamlenin işareti olduğunu söyledi. Kayseri’nin cumhuriyetin ilk yıllarında uçak sanayinin merkezi olduğuna değinerek, sancılarla kapanan fabrikalardan sonra bu tür eğitim kurumlarının yeniden önem kazandığını vurguladı.

Böhürler, öğrencilerin 21. yüzyılda üretmeyi ve teknolojiyi kullanmayı bilen bir nesil olmasının gerekliliğine işaret etti; Selçuk Bayraktar’ı rol model olarak anarken, TEKNOFEST gençliğinin bu vizyonu somutlaştıracağını söyledi. Geleceğin uçak teknolojisinde öğrencilerin farklı roller üstleneceğini; teknisyen, üretici veya kullanıcı olabileceklerini belirterek, lisenin öğrencilere yol gösterici bir danışmanlık ve rota sunacağını ekledi. Program sonunda Başkan Palancıoğlu, Milletvekili Böhürler’e okulu gezdirerek detaylı bilgiler verdi.

MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKANI DOÇ. DR. MUSTAFA PALANCIOĞLU VE AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ AYŞE...

MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKANI DOÇ. DR. MUSTAFA PALANCIOĞLU VE AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ AYŞE BÖHÜRLER “YILLARIN SÜZGECİNDEN TECRÜBE KÜRSÜSÜNE" PROGRAMI KAPSAMINDA MELİKGAZİ BELEDİYESİ MEHMET ALTUN HAVACILIK VE UZAY TEKNOLOJİLERİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.