Hatimoğulları Mardin'de Barış Çağrısı: Gazze İçin Acil Ateşkes Talebi
Mardin — 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda düzenlenen şenlikte konuştu
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, merkez Artuklu ilçesi 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda gerçekleştirilen "Barış ve Demokratik Toplum Halk Şöleni"nde konuştu. İstanbul'da düzenlenen "1 Eylül Dünya Barış Günü Mitingi"nde barışı haykırdıklarını söyledi.
Hatimoğulları, TBMM'de kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun tarihi bir görev üstlendiğini belirterek, komisyonun ivedilikle bir dizi yasal düzenleme yapması gerektiğini vurguladı. Komisyonun kurulması için emek veren tüm siyasi partilere teşekkür etti.
Parti ve Meclis temsilcilerinin verdiği barış mesajlarını kıymetli bulduğunu ifade eden Hatimoğulları, Kürt sorununun bu ülkenin uzun süredir devam eden kanayan yarası olduğunu ve bu sorunun çözümüne yönelik atılacak her adımın tarihi önem taşıdığını söyledi. "Hiç kimse kendi çıkarlarına, siyasi parti çıkarlarına bu süreci kurban etmemeli."
Gazze'ye ilişkin çağrısında Hatimoğulları, şu ifadeleri kullandı:
"Şu an Gazze ateş altında. Mazlum Filistinli kardeşlerimiz yalnız değildir. Bir an önce ateşkes ilan edilmeli, insani yardım oralara ulaştırılmalı."
Hatimoğulları sözlerine şu değerlendirmeyi ekledi:
"Bizler barışı bu kadar yoğun konuştuğumuz bir dönemde, burada barış için sloganlarımızı haykırdığımız saatlerde şu an Gazze ateş altında. İsrail bir kez daha Gazze'ye girdi. Filistin halkı katlediliyor. Filistin halkı aç bırakıldı. Birleşmiş Milletler, Arap Birliği, İslam Birliği Teşkilatı hiç kimse timsah gözyaşı dökmesin ve gerçekten acil bir ateşkesin ilan edilmesi için derhal görev başına gelsinler. Mazlum Filistinli kardeşlerimiz yalnız değildir. Bir an önce ateşkes ilan edilmeli, insani yardım oralara ulaştırılmalı."
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Mardin'in merkez Artuklu ilçesi 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda düzenlenen "Barış ve Demokratik Toplum Halk Şöleni"nde konuşma yaptı.