DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.848.934,78 -0,08%

Hatice Gökçe Emir, Dünya Şampiyonası'nda bireysel genel tasnifte 14. oldu

Hatice Gökçe Emir, Rio de Janeiro'daki Dünya Şampiyonası'nda bireysel genel tasnifte 109.350 puanla 14. sırayı aldı; Türkiye için tarihi bir başarı kaydedildi.

Yayın Tarihi: 23.08.2025 15:01
Güncelleme Tarihi: 23.08.2025 15:01

Hatice Gökçe Emir, Dünya Şampiyonası'nda bireysel genel tasnifte 14. oldu

Hatice Gökçe Emir, Dünya Şampiyonası'nda bireysel genel tasnifte 14. oldu

Rio de Janeiro'daki finalde Türkiye'ye önemli temsil

Milli ritmik cimnastikçi Hatice Gökçe Emir, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda bireysel genel tasnif finalini 109.350 puanla 14. sırada tamamladı.

Türkiye Cimnastik Federasyonu'nun açıklamasına göre organizasyonda yapılan finallerde Emir'in bu derecesi Türkiye ritmik cimnastiği açısından önem taşıyor. Federasyon, 'Ritmik cimnastik tarihimizde ilk kez dünya şampiyonası bireysel genel tasnif finaline kalan sporcumuzu, antrenörümüzü, teknik ekibimizi ve kulübümüzü bu tarihi başarıdan dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.' ifadeleriyle sporcu ve ekibini kutladı.

Daha önce yapılan müsabakalarda Hatice Gökçe Emir, top, çember, kurdele ve labut aletlerinden oluşan genel tasnifte 82.700 puan ve çember aletinde ise 28.500 puan alarak finallere yükselmiş; böylece hem bireysel alet hem de genel tasnif finallerinde Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanan ilk sporcu olmuştu.

Emir'in elde ettiği sonuç, Türkiye için hem uluslararası seviyede rekabetçi bir performans hem de ritmik cimnastikte kaydedilen bir kilometretaşı olarak değerlendiriliyor. Federasyonun vurguladığı gibi bu başarı, antrenörler ve kulüp düzeyindeki çalışmanın da bir yansıması olarak öne çıkıyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı