Hatay Dörtyol'da İpin Kopmasıyla Düşen Türk Bayrağı 1 Dakika İçinde Vatandaşlarca Kaldırıldı

Hatay Dörtyol'da ipin kopmasıyla düşen Türk bayrağı, trafikteki vatandaşların müdahalesiyle bir dakika içinde yerden alınıp güvenlik görevlilerine teslim edildi.

Yayın Tarihi: 10.06.2026 09:47
Güncelleme Tarihi: 10.06.2026 10:16

Hatay Dörtyol'da İpin Kopmasıyla Düşen Türk Bayrağı 1 Dakika İçinde Vatandaşlarca Kaldırıldı

Hatay Dörtyol'da İpin Kopmasıyla Düşen Türk Bayrağı 1 Dakika İçinde Kaldırıldı

Vatandaşların hızlı müdahalesi güvenlik kamerasına yansıdı; Kaymakam Mehmet Keklik duyarlılığı nedeniyle teşekkür etti

Hatay'ın Dörtyol ilçesi Numune Evler Mahallesi Otogar Kavşağı'nda asılı bulunan Türk bayrağı, ipin kopması sonucu yere düştü. Olayı fark eden trafikteki sürücüler, 1 dakika geçmeden çim alana inerek bayrağı yerden aldı.

Vatandaşlar, bayrağı özenle katlayıp otogardaki güvenlik görevlilerine teslim etti. Anbean kaydedilen güvenlik kamerası görüntüleri, müdahalenin hızlı ve düzenli gerçekleştiğini gösterdi.

Olayın ardından belediye ekipleri bayrağı yeniden gönderine çekti. Dörtyol Kaymakamı Mehmet Keklik, duyarlılıklarından dolayı vatandaşları makamında ağırladı ve Milli Mücadele'de ilk kurşunun atıldığı Dörtyol'da şehitlerin emaneti olan bayrağa gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ederek kendilerine Türk bayrağı hediye etti.

Bayrağı kaldıranlardan Yılmaz Kaya olayı şu sözlerle aktardı: 'Dörtyol'dan Erzin istikametine giderken bayrağımızın düştüğünü gördüm ve aracımı müsait yere çektim. Sağ olsunlar bana yardım edenler de oldu. Hep beraber bayrağımızı katladık ve güvenlik arkadaşlara teslim ettik. Sosyal medyadan görüntülerin görülmesi üzerine kaymakamımız bizleri misafir etti ve kendisiyle görüştük.'

Bir diğer vatandaş Yasemin Ercan ise duygularını şöyle dile getirdi: 'Arabayla seyir halindeyken bayrağımızın düşüyor olduğunu gördük, arabamızı yol kenarına çektik. Bayrağımızı beraber katladık ve güvenliklere teslim ettik. Görüntüyü Kaymakamımız Mehmet Keklik görmüş ve hassasiyetimizden dolayı bizi davet etti, bize teşekkür etti. Bizler davet ettiği için kaymakamımıza teşekkür ederiz. Türk, Kürt, Çerkez hiç fark etmiyor. Hepimiz aynı bayrağın altında yaşıyoruz. Bayrağın düştüğünü görünce çok etkilendim. Bayrağımızın yeri asla yer değil, kaldırmamız gerektiğini düşündüm.'

Olayın kayıt altına alınan görüntüleri ve kaymakamın vatandaşlara yaptığı teşekkür, yerel toplumsal dayanışma ve bayrak hassasiyetine dair önemli bir örnek olarak değerlendirildi.

HATAY'DA KAVŞAKTA BULUNAN VE İPİN KOPMASIYLA YERE DÜŞEN TÜRK BAYRAĞI, TRAFİKTE SEYİR HALİNDE OLAN...

HATAY'DA KAVŞAKTA BULUNAN VE İPİN KOPMASIYLA YERE DÜŞEN TÜRK BAYRAĞI, TRAFİKTE SEYİR HALİNDE OLAN ARAÇ SÜRÜCÜLERİ TARAFINDAN 1 DAKİKA GEÇMEDEN DÜŞTÜĞÜ YERDEN KALDIRILDI. GURURLANDIRAN GÖRÜNTÜLER AN BE AN GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI VE DÖRTYOL KAYMAKAMI MEHMET KEKLİK, VATANDAŞLARI TÜRK BAYRAĞINA OLAN HASSASİYETLERİNDEN ÖTÜRÜ TAKTİR ETTİ.

HATAY'DA KAVŞAKTA BULUNAN VE İPİN KOPMASIYLA YERE DÜŞEN TÜRK BAYRAĞI, TRAFİKTE SEYİR HALİNDE OLAN...

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.