Hatay'da Yangınla Mücadele
Hatay'ın Arsuz ilçesinde sabah saatlerinde başlayan orman yangını, Harlısu Mahallesi'nde kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangının ne sebepten çıktığı henüz belirlenemezken, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına havadan ve karadan müdahale ediyor.
Açıklamalar ve Müdahale
Hatay Valiliği'nden gelen bilgilere göre, yangının sıçradığı toplam dört evde müdahale edilerek, yangın kontrol altına alınmış durumda. Aileler güvenli bölgelerle tahliye edilmiştir. Yangına müdahale için 152 araç ve 479 personel görev yapıyor.
Güvenlik Önlemleri
Yangın alanındaki tahliye süreçleri devam ederken, jandarma ve emniyet birimlerine bağlı TOMA araçları da yangına müdahale ediyor. Diğer illerden Adana, Osmaniye, Kilis ve Gaziantep'ten de destek ekipleri talep edildi.
Yangın Mağdurlarının İfadeleri
Yangın sırasında evinin zarar gördüğünü belirten Yunus Emre Dağlı, durumu üzüntüyle karşıladı. Diğer bir mahalle sakini Adem Gürler ise, alevlerin yaklaştığı anda bölgeyi terk ettiklerini dile getirdi.
Yangınla ilgili süreç ve gelişmeler, yetkililer tarafından izlenmeye devam ediyor. Şu ana kadar can kaybı yaşanmadığı bildirildi.
Hatay'ın Arsuz ilçesinde çıkan orman yangını karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.
Hatay'ın Arsuz ilçesinde çıkan orman yangını karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.