Hatay'ın İskenderun ilçesinde, anne Kader Kökçü ve üç çocuğunun evlerinde zehirlenerek yaşamlarını yitirmesi, baba Emrah Kökçü ve apartmandaki 21 kişinin hastaneye kaldırılmasıyla sonuçlanan olayla ilgili yürütülen soruşturma devam ediyor.
Olayın yaşandığı sitede, İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen bilirkişi heyeti, mühendislerin de bulunduğu bir grup, apartmanın ikinci katında incelemelerde bulundu. Bilirkişi heyeti, zehirlenmenin nedenini araştırmak amacıyla site içerisinde bulunan diğer binaları da değerlendiriyor.
Jandarma ekiplerinin eşlik ettiği bilirkişi heyeti, 460 daire bulunan sitenin altyapısının yanı sıra, apartmandaki bireylerin zehirlenmelerinin sebebini belirlemek için detaylı bir inceleme süreci yürütüyor.
Kökçü ailesinden dün haber alamayan yakınlarının yapmış olduğu ihbar sonucu, 112 Acil Çağrı Merkezi ile irtibata geçilse de sağlık ekipleri, anne ile çocuklarının olay yerinde hayatlarını kaybettiğini belirlemişti. Baba Emrah Kökçü ise baygın durumda bulunarak hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumu stabil olan 21 kişiden 17’sinin tedavisi tamamlandı.
Hatay Valiliğinden alınan bilgilere göre, zehirlenme olayı atık gaz veya kimyasal bir maddeden kaynaklanmış olabilir. Kesin zehirlenme sebebinin ise yapılacak olan otopsi sonucunda netlik kazanacağı ifade edildi.
Olayla ilgili sorgulanan kişiler arasında, apartmana doğal gaz sağlayan firmanın yetkilisi, yapı denetim firması yetkilisi ve tesisatçı da bulunmaktadır. Bu süreçte, her türlü inceleme ve araştırma titizlikle sürdürülmektedir.
Hatay'ın İskenderun ilçesinde anne ile 3 çocuğunun evlerinde zehirlenerek yaşamını yitirmesi, baba ve apartmandaki 21 kişinin de hastaneye kaldırılmasıyla ilgili olayın yaşandığı sitede bulunan binalarda bilirkişi heyeti inceleme yaptı.
Hatay'ın İskenderun ilçesinde anne ile 3 çocuğunun evlerinde zehirlenerek yaşamını yitirmesi, baba ve apartmandaki 21 kişinin de hastaneye kaldırılmasıyla ilgili olayın yaşandığı sitede bulunan binalarda bilirkişi heyeti inceleme yaptı.