Hatay'da şehitlik ziyareti: Vali Masatlı'nın şehit babasıyla duygusal diyaloğu
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi il protokolü tarafından gerçekleştirilen şehitlik ziyaretinde, kent sakinleri ve şehit aileleriyle bir araya gelindi.
Ziyarete Hatay Valisi Mustafa Masatlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar ve il protokolü katıldı. Kabirlere karanfil bırakılarak şehitlerin anıldığı etkinlikte, ailelerin bayramları kutlandı.
Şehit Osman Durmaz'ın kabrinde gerçekleşen bayramlaşma sırasında, ayağa kalkmakta güçlük çeken şehit babası Şehabettin Durmaz'ın elini öpen ve bayramını kutlayan Vali Mustafa Masatlı ile baba arasında karşılıklı saygı ve içten bir diyalog yaşandı. Şehit aileleriyle sık sık bir araya gelen Vali Masatlı'ya aileler ilgi gösterdi; ziyaret sırasında yürek ısıtan anlar kaydedildi. İl protokolü, şehit aileleriyle bayramlaşmanın ardından toplu olarak bayramlaştı.
Vali Masatlı'nın açıklamaları
Vali Masatlı, asrın felaketinin sarıldığı kentte her bayramın bir önceki bayramdan daha güzel geçtiğini belirterek şunları söyledi:
"Askerlerimizin, polislerimizin kabirlerini ziyaret ettik ve ailelerinin bayramlarını kutladık. 6 Şubat asırların felaketinden sonra şehrimizde derin yaralar oluştu. Canlarımızı kaybettik, hem de yapı stoğumuz ciddi derecede hasar aldı. O günden bu güne sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve başkanlığında dünyada afet sonrası en büyük ihya, inşa ve imar çalışmaları seferberlik ruhuyla devam ediyor. Çok şükür vatandaşlarımızı konutlarımıza yerleştiriyoruz. Her bayramımız bir önceki bayramımızdan daha neşeli, daha huzurlu ve daha güzel geçiyor. Çarşılarımız daha hareketli, insanlarımız daha mutlu. Şehrimizin dışarısında olan hemşehrilerimiz şehrimize gelmeye başladı. Bunların tamamı bizde mutluluk ve huzur oluştururken diğer taraftan da şehrimize gelmeleri mutluluğumuzu arttırıyor"
VALİ MUSTAFA MASATLI VE ELİNİ ÖPEREK BAYRAMINI KUTLADIĞI ŞEHİT BABASI ŞEHABETTİN DURMAZ