DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.846.495,27 -0,01%

Hatay'da Orman Yangınında Kurtarılan Kuş Yavruları Polis Ekipleri Tarafından Beslendi

Hatay'da devam eden orman yangınında, polis ekipleri kurtardıkları kuş yavrularını besleyerek onlara destek oldu.

Yayın Tarihi: 01.07.2025 19:15
Güncelleme Tarihi: 01.07.2025 19:15

Hatay'da Orman Yangınında Kurtarılan Kuş Yavruları Polis Ekipleri Tarafından Beslendi

Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde meydana gelen orman yangınına müdahale eden polis ekipleri, alevler arasından kurtardıkları kuş yavrularını simit ve su ile besledi.

Karaali Mahallesi'nde dün başlayan ve rüzgarın etkisiyle Oğlakören, Üçgedik ve Alazi mahallelerine yayılan yangın söndürme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Dört mahallede yürütülen orman yangınıyla ilgili ekiplerin hem havadan hem de karadan müdahale çalışmaları sürüyor.

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, toplumsal olaylara müdahale araçlarıyla (TOMA) yangın söndürme faaliyetlerine destek sağlamaktadır. Bu süreçte, alevler içerisinde kalan kuş yavruları da polis tarafından kurtarıldı.

Ekiplerin, kuş yuvalarını bozmadan TOMA'ya aldığı yavrulara simit ve su vererek bakım yapması, cep telefonlarıyla görüntülendi. Hatay Valiliği, o anlara ait paylaşımında, "Kahraman polislerimiz Hatay'da devam eden orman yangınında buldukları kuş yuvasındaki minik dostlarımızı yalnız bırakmadı. Bir yandan alandaki güvenliği sağlayan, diğer yandan söndürme çalışmalarına katılan polislerimiz, minik dostlarımız için de seferber oldu. Onları elleriyle besleyerek sağlık durumlarını kontrol etti, güvende olduklarından emin oldu. Her can bizim için kıymetli," ifadelerine yer verdi.

Karaali Mahallesi'ndeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın rüzgarın etkisiyle hızla büyüyerek, tedbir amaçlı üç mahallede tahliyelere neden oldu.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı